MónTerrassa
La Diputació de Barcelona fa prevenció del mosquit tigre
  • CA

Malgrat la situació actual en què ens trobem a causa de la COVID-19, i tot i haver disminuït considerablement els desplaçaments de persones i mercaderies, l’augment de les temperatures i les pluges de la primavera comporten l’aparició, novament, del mosquit tigre i, amb ell, la seva capacitat d’actuar com a vector d’alguns tipus de malalties.

El mosquit tigre pon ous a qualsevol lloc de petites dimensions susceptible de quedar inundat i que contingui aigua durant uns quants dies. En conseqüència, el control preventiu pot aconseguir-se eliminant els llocs d’aigua on creixen. I, aquí, és molt important comptar amb la col·laboració ciutadana.

Amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania i minimitzar els riscos derivats de la presència del mosquit tigre, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona posa a disposició dels ajuntaments diversos materials com ara un vídeo (amb una versió llarga i una versió curta) i un cartell, amb l’eslògan “Al mosquit tigre, ni una gota d’aigua”.

També s’ha editat el conte “A la caça del mosquit ratllat” amb l’objectiu de donar a conèixer el mosquit tigre i fomentar el civisme i un canvi de comportament dels infants i les seves famílies respecte a la lluita contra el mateix. Aquest conte només està disponible en format Pdf i es pot descarregar a l’adreça https://www.diba.cat/web/salutpublica/conte-mosquit-tigre-a-la-caca-del-mosquit-ratllat

Tots els materials estan a disposició dels ajuntaments i la ciutadania a través de la pàgina web https://www.diba.cat/web/salutpublica/plagues_urbanes#MaterialDifusio

El mosquit tigre

El mosquit tigre és originari del sud-est asiàtic i es va detectar a Catalunya per primera vegada l’estiu de 2004. Se’l reconeix per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. El mosquit adult fa entre 2 mm i 10 mm.

Els ous i les larves viuen en petites basses d’aigua estancada, en àrees exteriors properes a la presència humana. Per això, la mesura més eficaç per evitar-ne la proliferació és eliminar els llocs amb aigua on creixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa