MónTerrassa
Dinamitzadors cívics milloren la relació entre centres de menors emigrats sols i l’entorn

93 dinamitzadors cívics van començar a treballar a finals del 2019 en 54 municipis i comarques de Catalunya on hi ha centres de joves emigrats sols. Aquestes contractacions s’han fet amb una subvenció del Govern. La funció d’aquesta nova figura és fer d’enllaç entre els centres i el seu entorn, perquè l’acollida i la inclusió d’aquests nois sigui la millor possible. La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, ha apuntat que la funció d’aquests professionals és que coordinin i agilitzin les relacions del centre amb l’ajuntament i les entitats veïnals, comercials, esportives i culturals del municipi. També s’ocupen de captar veïns perquè facin de menors dels nois i ajudin a lluitar contra els rumors. Els dinamitzadors han estat contractats per ajuntaments i consells comarcals, però han estat finançats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Tenen diferents perfils professionals de l’àmbit social i educatiu i han estat seleccionats entre persones demandants de feina pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). En concret, ja estan treballant a Amposta, Blanes, Figueres, Girona, Granollers, Lleida, Lloret de Mar, Manresa, el Masnou, Mataró, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Palafrugell, Reus, Ripollet, Sabadell, Salt, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de la Mogoda, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Valls, el Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, així com a les comarques de l’Alt Camp, l’Alt Empordà, l’Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, el Berguedà, Conca de Barberà, el Garraf, les Garrigues, el Gironès, el Maresme, el Montsià, la Noguera, Osona, Pallars Jussà, Priorat, la Ribera d’Ebre, el Segrià, el Solsonès, el Tarragonès, l’Urgell, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, la Garrotxa i la Selva.

A Catalunya funcionen actualment un total de 352 centres que acullen uns 4.300 menors estrangers no acompanyats, ja sigui en pisos on viuen tres o quatre joves, centres amb entre 10 i 20 places i altres més grans que es van haver d’obrir urgentment fa dos anys davant l’arribada massiva d’aquests menors, la majoria procedents del Marroc i altres punts d’Àfrica.

Nou comentari

Comparteix