Aquest diumenge 13 de setembre hauria de realitzar-se la tradicional diada que any rere any els blauturquesa dediquen a Emili Miró, membre fundador de l’entitat i president fins el dia de la seva mort. La situació actual degut a la pandèmia de la Covid-19 no permet fer castells però els del carrer de Pasteur no volen deixar de realitzar el seu particular homenatge a l’Avi.

Per celebrar la data i recordar la figura, han engegat una campanya en la que el diumenge els membres de la colla, i tota persona que s’hi vulgui sumar, haurà de penjar una fotografia seva a xarxes socials amb el mocador al cap, tot etiquetant a la colla i utilitzant el hashtag #AviEmili2020.

La presidenta dels Castellers, Elisabeth Arpal explica l’objectiu de la campanya: “L’Avi era ferm defensor dels castells ben fets, ben ferms, quadrats i amb els membres de la colla fent un ús adequat de la vestimenta, és per això que hem volgut destacar tal i com ell defensava l’ús del mocador casteller al cap a partir d’aquesta campanya. L’Emili Miró, pel seu tarannà, era una persona molt estimada per tot el món casteller, és per això que ens agradaria que tota persona, sigui membre de la nostra colla o no que el vulgui recordar es pugui sumar a aquesta iniciativa.”

Els Castellers de Terrassa també tenen preparada la publicació d’un breu conte sobre la història de l’Avi Emili il·lustrat per la canalla de l’entitat.

Tocs de gralla a Sant Llàtzer

El dissabte 19 de setembre els músics dels Castellers de Terrassa es desplaçaran a la residència de gent gran de Sant Llàtzer per a realitzar un tastet de cançons castelleres des del pàrquing de la mateixa residència. Anys rere any, els blau turquesa acostumen a realitzar una demostració castellera al pati de la residència per apropar el fet casteller a aquelles persones que no es poden desplaçar fins les places. Enguany no es podran realitzar castells, i tampoc es podrà tenir contacte directe amb les persones residents, aquestes però sí que podran gaudir d’un concert de gralles i tabals de la mà dels Castellers de Terrassa que volen, tot i la situació, seguir acostant el fet casteller arreu de la ciutat.

Nou comentari