MónTerrassa
Primer dia de vacunació de la COVID-19 a Terrassa

Demà dimecres 30 de desembre a les 11.00, està previst que s’administri la primera vacuna de la COVID-19 a Terrassa, a la residència Vapor Gran.

Catalunya ja ha administrat la vacuna de Pfizer contra la covid-19 a un total de 802 persones des de diumenge. Aquest dilluns no es va posar cap vacuna, i aquest dimarts quasi tampoc se’n posarà cap a causa del retard en la distribució, ja que les 65.000 dosis setmanals previstes han aterrat a l’aeroport del Prat a primera hora del matí d’aquest dimarts. La vacunació massiva començarà aquest dimecres. Per regions, a l’Alt Pirineu i Aran ja s’han vacunat 79 persones, i a Lleida, 65. A la ciutat de Barcelona, només 59, mentre que a la regió metropolitana nord han estat 161, i a la metropolitana sud, 84. A la Catalunya Central, 86, i a Girona, 76. Al Camp de Tarragona, 111, i a Terres de l’Ebre, un total de 81.

El Banc de Sang i Teixits de Barcelona ha rebut aquest dimarts als volts de les vuit del matí unes 60.000 dosis de la vacuna contra la covid-19. Han arribat en unes caixes especials ultracongelades a -80 graus centígrads després d’aterrar a l’aeroport del Prat procedents de Bèlgica. Montse Martínez, cap de secció de malalties infeccioses de la Secretaria de Salut Pública, explica que un cop reben les caixes amb les vacunes, el primer que fan és verificar que el número d’albarà, el lot i la quantitat de vacunes sigui la correcte i, en un procés que ha de ser molt ràpid, les treuen de les caixes per introduir-les en uns ultracongeladors on s’estaran fins que siguin enviades als centres de vacunació.

Martínez explica que les vacunes s’aniran repartint durant tota la setmana als centres de vacunació en un procés logístic molt coordinat entre aquests i el Banc de Sang i Teixits per enviar a cada lloc de vacunació les dosis que necessita.

Les vacunes es distribuiran descongelades a una temperatura d’entre dos i vuit graus i hauran de ser administrades en un termini màxim de 5 dies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa