El vent bufa i bufarpa fort a Terrassa i al Vallès Occidental. La situació es mantindrà fins a migdia.

Perill Màxim del dia

4 sobre 6

Llindar que es pot superar

Ratxa màxima > 25m/s

Descripció

El vent bufarà de component est. A l’interior, el llindar d’avís se superarà sobretot a zones elevades.

Predicció general

Bufarà vent de component nord i est entre fluix i moderat amb cops forts, si bé al llarg de la primera meitat del dia hi haurà cops molt forts a zones elevades i, fins a la tarda, al litoral. A banda bufarà tramuntana moderada amb cops forts al nord de l’Empordà.

El cel estarà entre molt ennuvolat i cobert al litoral i al prelitoral fins a primera hora de la tarda. A partir de llavors la nuvolositat minvarà fins a quedar mig ennuvolat, si bé al sud del sector continuarà entre molt ennuvolat i cobert. A la resta del país la nuvolositat disminuirà al llarg del matí fins a quedar poc ennuvolat en conjunt. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà entre molt ennuvolat i cobert durant tota la jornada.

Al llarg del matí les precipitacions es faran més disperses alhora que es restringiran a l’extrem sud del país fins a desaparèixer a partir del vespre. En general la precipitació serà entre feble i moderada i s’acumularan quantitats minses o poc abundants. Tot i això, a l’extrem sud poden ser localment fortes i abundants (fins a 50 mm en 24 hores), i és probable que vagin acompanyades de tempesta.

La temperatura mínima serà semblant, si bé al quadrant nord-occidental serà lleugerament més alta. Oscil·larà entre 8 i 13 ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 11 i 16 ºC a la depressió Central i al prelitoral i entre 15 i 20 ºC al litoral. Per la seva banda, la màxima serà moderadament més alta, tot i que puntualment l’ascens serà acusat al Pirineu i Prepirineu occidental. Se situarà entre 14 i 19 ºC a la Val d’Aran, entre 20 i 25 ºC a la resta del Pirineu, entre 24 i 29 ºC a Ponent i entre 21 i 26 ºC a la resta del territori.

Nou comentari