MónTerrassa
Primer dia de la nova T-Hospital
  • CA
L'alcalde i les regidores de Territori i Salut han provat la nova targeta T-Hospital
L’alcalde i les regidores de Territori i Salut han provat la nova targeta T-Hospital | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, trànsit i transports, Lluïsa Melgares, i la regidora de Salut, Mónica Polo, ha fet aquest dimarts el trajecte en autobús fins a l’Hospital de Terrassa, en el primer dia de funcionament de la nova targeta T-Hospital. Aquest és el nou títol de transport unipersonal que permet utilitzar de forma il·limitada i gratuïta els serveis d’autobusos urbans de Terrassa per accedir a l’Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa).

En opinió de l’alcalde, “La T-Hospital atraurà nous usuaris i usuàries que mai fins ara havien utilitzat l’autobús i que, una vegada el provin, potser l’incorporaran als seus hàbits de transport, un cop comprovin que és un servei confortable, puntual, amb facilitat de transbordament, i amb una cobertura territorial important”. Ballart considera que amb aquesta mesura, “el Govern dona resposta a una reivindicació de la ciutadania per millorar i facilitar l’accés a l’Hospital; i per l’altra potencia el transport públic com una alternativa real, competitiva i de qualitat per als desplaçaments per la ciutat.

Com aconseguir-la

La T-Hospital no té caducitat, el seu cost és d’1 euro en concepte d’emissió i gestió de la targeta, i de 5 euros en cas de pèrdua o renovació per mal ús. La utilització fraudulenta de la targeta comporta la seva anul·lació i la inhabilitació de la mateixa durant un període de 12 mesos, així com la seva retirada. La podran sol·licitar les persones empadronades a Terrassa que no siguin beneficiàries dels títols de transport T-Blanca o T-16.

Les persones interessades hauran de sol·licitar la targeta telemàticament a través de la web de TMESA (http://www.tmesa.com/), o bé presencialment a l’Oficina de Mobilitat de Terrassa. Una vegada acceptada la seva sol·licitud, se li farà entrega de la targeta a l’Oficina de Mobilitat, prèvia acreditació mitjançant DNI/NIE o autorització a una tercera persona, i haurà d’abonar 1 euro en concepte de tarifa si no ho ha fet prèviament de forma telemàtica. No caldrà renovar la targeta.

Com funciona

Es podrà arribar a l’Hospital de Terrassa des de qualsevol barri de la ciutat, fent com a màxim un transbordament entre línies i sense que excedeixi els 60 minuts entre les dues validacions. Quan s’accedeixi a l’autobús s’haurà de validar la targeta a la màquina validadora específica (diferent de la validadora dels altres títols de transport).

En el cas que sigui necessari fer un transbordament a l’anada o a la tornada de l’Hospital de Terrassa s’haurà de validar als dos autobusos en les corresponents màquines validadores específiques. També és imprescindible validar la targeta a una màquina específica, que estarà instal·lada únicament per a aquest servei a prop de la parada de l’autobús de l’Hospital de Terrassa, tant en el moment de l’arribada a la destinació com a l’origen del desplaçament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa