MónTerrassa
Deu persones ingressades amb Covid-19 a Terrassa
  • CA
Roda de premsa de Ballart per presentar les noves mesures davant la Covid
Roda de premsa de Ballart per presentar les noves mesures davant la Covid | Rafel Casanova – BCF

!--akiadsense-->

“Hem passat de 79 contagis en una setmana a 150, el que significa que la xifra s’ha duplicat”, ha manifestat aquest dilluns l’alcalde Jordi Ballart en la roda de premsa de presentació de les noves mesures per intentar frenar la corba ascendent de contagis de Covid a Terrassa. En total, a la ciutat des de l’inici de la pandèmia el passat mes de març hi ha hagut 2.218 casos positius per PCR.

Actualment, la preocupació és que dia a dia el nombre de persones amb coronavirus no para d’augmentar. La taxa reproductiva se situa en l’1,3, és a dir, cada persona positiva contagia una mitjana d’una persona i gairebé mitja més. Si la “Tr” no es troba amb 1 o menys no es considera que els brots estan controlats.

Ballart ha manifestat que la gran majoria de casos s’estan donant entre els joves. Un perfil de 15 a 44 anys, i més homes que dones (just l’inrevés que passava a l’inici de la pandèmia). Preocupen, especialment, les trobades de contacte social fruit de quedades amb familiars i amics, ja que estan sent els principals focus de contagi.

Les darreres xifres facilitades per l’Ajuntament de Terrassa pel que fa al nombre de persones ingressades als hospitals de la nostra ciutat són: 3 persones amb Covid a Mútua Terrassa (en planta hospitalària) i 7 persones al Consorci Sanitari de Terrassa (una de les quals es troba a l’UCI). Les dades recopilades per la Diputació de Barcelona, des de Salut, indiquen que només aquest darrer cap de setmana s’han detectat 46 nous casos positius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa