MónTerrassa
“El desprecio” de Jean-Luc Godard, al Cine-Club d’Amics de les Arts
  • CA

El Cine-Club d’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de la ciutat de Terrassa reprèn l’activitat el proper dijous 3 de novembre de 2022 amb la projecció de la pel·lícula “El desprecio”, obra d’un mite de la gran pantalla com és Jean-Luc Godard. La sessió, d’entrada lliure amb la fòrmula de la taquilla inversa, se celebrarà a la sala Joaquim Vancells del Cercle Egarenc (C/ Sant Pere, 46) i començarà a les 19 hores. La projecció serà en versió original subtitulada.

Adaptació de la novel·la del mateix títol d’Alberto Moravia

“EL DESPRECIO” (“Le mépris”1963) de Jean-Luc Godard, amb Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Jack Palance i Fritz Lang, és una adaptació de la novel·la del mateix títol d’Alberto Moravia, publicada l’any 1954. És una història de “cinema dins del cinema” i alhora la crònica del final d’una relació.

Rodada en bona part a l’illa de Capri, en una casa propietat de l’escriptor Curzio Malaparte, compta amb fotografia de Raoul Coutard, producció de Carlo Ponti i banda sonora de Georges Delerue. Fritz Lang s’interpreta a ell mateix i el propi Godard fa una petita intervenció com a actor.

Freqüents interrupcions dels “paparazzi”, que no paraven de perseguir la Brigitte Bardot

El rodatge es va allargar més del compte a causa de les freqüents interrupcions dels “paparazzi”, que no paraven de perseguir la Brigitte Bardot, aleshores una de les actrius més famoses del món. Curiosament, en un primer moment Godard havia proposat el paper protagonista a Kim Novak i el productor Carlo Ponti a la seva dona, Sophia Loren, mentres que el personatge de Jack Palance l’havia de fer inicialment Frank Sinatra i el de Michel Piccoli, Raf Vallone.

El manuscrit del guió de la pel·lícula va ser subhastat fa uns anys per 144.000 euros. Godard treballava sovint sense guió però en aquesta ocasióva escriure 132 pàgines.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa