Codines de la Serra de l'Obac de Terrassa
Codines de la Serra de l’Obac de Terrassa | A.T.

!--akiadsense-->

Les Codines de la Serra de l’Obac formen part del Catàleg de Paratges d’Interès Natural i Paisagístic al municipi de Terrassa. Descobreix-les.

Situació geogràfica Al límit nord del terme municipal. En plena Serra de l’Obac i entre la Riera de les Arenes i la Cinglera del Castellsapera. Parc Natural.

Accessos Des de la font de les Cantarelles seguim el torrent aigües amunt. A uns 200 m. hi trobarem el forn de calç de les Cantarelles. Per sobre del forn surt un sender, direcció oest, que ens porta muntanya amunt fins la zona de codines.

Coordenades UTM: N: 4611031 E: 414910

Alçada: 782 m.

Interès Formacions característiques amb molt poc sòl que presenten uns hàbitats especials per la vegetació i la fauna.

Valors a protegir // Vulnerabilitat Les codines i la seva vegetació i fauna associada. // Erosió antròpica. Fragilitat del sòl.

L’espai

Zones d’aflorament rocallós relativament extenses sense pendents excessius. Situades als peus de la cinglera del Castellsapera però també a altres indrets de l’Obac i de tot el parc natural. Aquests indrets, pràcticament desproveïts de sòl, recoberts per una acumulació caòtica de materials que provenen de la descomposició mecànica dels conglomerats. En aquestes zones calcícoles hi viuen espècies vegetals rupícoles adaptades a les condicions extremes.

Usos actuals

Excursionisme i estudis científics.

Estat de conservació

Bo en general.

Nou comentari