MónTerrassa
Un gran eix comercial de Terrassa

Avui és un dels espais més dinàmics i comercials de la ciutat. I un dels vials més amples de Terrassa. Es tracta d’un carrer del barri de Sant Pere Nord. Es va inaugurar el 10 setembre de 1989 i es va fer una primera ampliació el 29 d’abril de 1996.

El centre neuràlgic és la Rambla de Francesc Macià. En principi, aquest vial estava projectat com a continuació del carrer Maestrat, un cop travessada la carretera de Matadepera. No va ser fins a l’any 1984 que es va desviar la seva entrada fins a la plaça de l’Aigua i se li va assignar el nom de Rambla de Francesc Macià.
En aquells moments, el veïnat va témer que aquest vial es transformés en una gran avinguda amb molt de trànsit, que dividís el barri. Però aquesta funció l’ha acabat assumint l’Avinguda Béjar i la Rambla de Francesc Macià s’ha transformat en un eix vertebrador on hi ha els comerços i els principals equipaments del barri.

Mai hi ha passat un curs d’aigua, malgrat el nom

Curiosament se li ha donat el nom de Rambla, quan en realitat, aquest vial no ha estat mai un curs d’aigua, com es pot suposar pel seu nom.

El vial es va inaugurar el 10 setembre de 1989 i es va fer una primera ampliació el 29 d’abril de 1996. En aquesta rambla trobem el Centre Cívic President Macià on hi ha la seu del Consell Municipal del districte VI, que agrupa els barris de Sant Pere Nord, Sant Llorenç, Les Arenes-La Grípia-Can Montllor, Ègara i Can Tusell. També és la seu l’Associació de Veïns i dels grups de cultura populars.

A l’esquerra de Rambla abans del Centre Cívics hi ha la plaça 1 de maig i, passat el centre, també a l’esquerra, la plaça de la República.

.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa