MónTerrassa
Les degradades i històriques masies de Can Marcet i Can Boada del Pi es rehabiliten
  • CA
sss

!--akiadsense-->

“Vàrem iniciar aquest mandat amb el compromís d’estar al costat del moviment veïnal en la reivindicació de conservar i rehabilitar Can Marcet i Can Boada del Pi, ambdues propietat de la banca. Després d’any i mig de treball, hem rebut les sol·licituds de llicències d’obra”, ha piulat elegidor delegat d’urbanisme, medi ambient i energia. Els bancs són els que aportaran els diners per recuperar dues joeies de l’arquitectura rural egarenca. L’Associació de Veïns de Can Boda del Pi va emetre fa un temps un comunicat d’alerta “davant la gradual ruïna i el lamentable estat de la Masia Marcet”.

Masia Can Marcet:

Reforç estructural parcial

Arranjament de les façanes (rehabilitació)

Enderroc d’uns coberts no protegits

Reparacions interiors (enguixats, fusteries, etc)

Can Boada del Pi

Han de reconstruir gairebé la totalitat dels forjats interiors.

Intervencions en façana, tendents a tancar bé l’edifici i evitar-ne el deteriorament

La Masia Marcet, o Can Marcet, és un mas al barri de Can Boada del Pi de Terrassa, i està protegit com a bé cultural d’interès local. Es tracta d’un edifici aïllat, construït al costat mateix del mas de Can Boada del Pi. És de planta quadrada i consta de planta baixa i pis, amb coberta a dos vessants que resta amagada per una cornisa amb acabada amb cantells arrodonits i una discreta ornamentació que la ressegueix. La façana principal, simètrica, amb una era de batre de lloses al davant, presenta un porxo d’accés suportat amb columnes de fosa i que forma una terrassa al pis. L’obra és de maó i està estucada, amb una ornamentació limitada a les llindes de les obertures. El llenguatge emprat a la masia és noucentista i d’inspiració barroca.

Es tracta d’una construcció de Lluís Muncunill de 1904 feta edificar per l’industrial tèxtil Miquel Marcet i Poal, propietari del mas veí de Can Boada del Pi. A la façana, sobre la finestra, hi ha medalló noucentista amb la representació del Sagrat Cor, amb les lletres «Masia Marcet» al seu damunt. Al marxar els seus propietaris a viure dins la ciutat, la casa fou habitada pels masovers, segons recull Joaquim Verdaguer en el seu blog. Actualment la Masia Marcet està deshabitada i en un estat de degradació preocupant, apuntalada i amb vidres trencats, el seu entorn descuidat tampoc l’afavoreix.

L’element més interessant de la masia de Can Boada del PI és la façana principal, perpendicular al carener, amb portal adovellat. Just per sobre del portal hi ha una finestra amb llinda i brancals de pedra. La cornisa del capcer presenta un curiós acabament molt senzill de línia abarrocada. La finestra de damunt del portal és gòtica i està flanquejada per columnetes amb capitells esculpits i brancals motllurats. Presenta algunes construccions adossades, auxiliars, i està closa per un mur que forma un pati al davant, per on s’hi accedeix.[

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa