El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han decretat serveis mínims a Renfe amb motiu de la convocatòria de vaga del 20 de desembre per part del sindicat CGT. Els trens de Rodalies prestaran un servei del 66% en el període comprès entre les 6:00 hores i les 9:30 hores i les 17:00 hores i les 20:30 hores. Durant la resta de la jornada, els serveis mínims seran del 33%. Durant el dia de la vaga, els trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat circularan amb un servei del 90%, i els trens Avant amb un servei mínim del 63%.

El sindicat va convocar els treballadors de Renfe a fer vaga el 20 de desembre per criticar la “falta de voluntat de diàleg”, la “desgana” i el “passotisme” de l’operadora i del ministeri de Foment. A més, volen protestar per la falta de personal i la política de “privatitzacions i externacionalitzacions” en el sector ferroviari.

La vaga d’aquest divendres serà la segona convocada pel sindicat en aquest mes. La primera va tenir lloc el 5 de desembre, coincidint amb el pont de la Constitució.

Nou comentari