MónTerrassa
Daus Vallès demana un cop de mà per adquirir un gos per a teràpies

L’Associació Daus Vallès ha iniciat una campanya a la plataforma de crowdfunding Mi grano de arena per recollir fons per adquirir un gos i així poder oferir als seus usuaris teràpia animal. Aquest és un dels principals projectes que l’entitat d’atenció a les capacitats diverses nascuda a La Maurina de Terrassa: posar en marxa un projecte de teràpia i activitats amb gossos. Aquests gossos tenen unes característiques molt concretes, són tranquils, equilibrats, manejables, de confiança…. I necessiten un ensinistrament específic per a adquirir les habilitats necessàries que es requereixen per a aconseguir els objectius.

Daus Vallès exposa que els gossos de teràpia ajuden principalment a treballar sobre quatre aspectes o àrees específiques: física (activitats motrius concretes, coordinació, moviment, motricitat fina), cognitiva (responsabilitat, memòria, nous aprenentatges), emocional (motivació, autoestima, autonomia) i relacional (col·laboració, compromís, comunicació, habilitats socials). Aquestes activitats són útils a nivell psicològic, cognitiu i psicomotriu, ajuden a millorar la comunicació i tenen un efecte beneficiós en la socialització.

La campanya té un pressupost de 5.000 euros, dels quals l’entitat va en porta recaptats prop de mil. Els donatius serviran per trobar i ensinistrar un gos de teràpia per a les activitats canines amb persones amb capacitats diverses. També acompanyarà als socis/as a les sortides d’oci, de cap de setmana, de ponts i vacances.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa