MónTerrassa
DADES | Terrassa Nord, el focus de nous casos de Covid al Vallès Oest
  • CA

Salut ha publicat les dades sobre l’evolució dels casos i nous positius a l’Àrea de Gestió assistencial: Vallès Occidental Oest. Aquesta zona inclou Terrassa, Sant Cugat, Rubí i Sant Quirze (subdivides en les zones d’ABS corresponents). Des del passat 21 de juliol, el nombre de casos positius a la nostra regió s’han incrementat notablement, arribant a un pic de 73 nous casos el passat dia 29. Malgrat que hi ha una tendència a la baixa, des del Departament alerten que les dades més enllà del dia 31 encara poden estar subjectes a modificacions a conseqüència dels retards en els registres, així doncs.

Gràfic

!--akiadsense-->

Es consideren positius aquells casos en què s’ha realitzat prova PCR amb resultat positiu o probable. No s’inclouen en aquesta definició els casos a qui encara no s’ha fet prova, tot i que presentin símptomes i/o siguin contactes d’un cas positiu. Tampoc s’inclou els casos que han donat positiu d’un test ELISA o d’un test ràpid, doncs poden referir-se a persones que van tenir la malaltia en el passat i que en el moment del test ja no la pateixen.

Gràfic

!--akiadsense-->

La taxa reproductiva efectiva (Rt) ens indica quantes persones de mitjana contagia cada persona infectada per SARS-Cov2. Una Rt=1, o propera, implica que el nombre de nous casos positius es manté constant. Una Rt1 implica que el nombre de nous casos creix. Hi ha diferents mètodes per obtenir la Rt. Els experts marquen la línia de 1 com la fase controlable i que marca el límit de possibles rebrots. L’evolució és favorable quan la Rt es troba per sota de 1 i la incidència està retrocedint. A Terrassa, Sant Cugat i Rubí aquesta línia s’ha superat des del passat mes de juny. Malgrat que s’ha reduït del 4 a l’1,9, es continua consideran massa elevada.

Gràfic

!--akiadsense-->

El seguiment del nombre de testos diaris i del percentatge de positius detectats són rellevants perquè donen informació de quin és l’esforç diagnòstic que s’està realitzant per a detectar nous casos. Al Vallès Occidental Oest, el nombre de proves a sospitosos s’han incrementat en la darrera setmana, deixant actualment el % de positius constats en un 7,7.

En el següent gràfic es pot veure com preocupa especialment l’ABS de Sant Quirze i de Terrassa F (que correspon al CAP Terrassa Nord), si bé, el focus detectat a Sant Quirze es troba en l’àmbit de les residències. Terrassa C (CAP Antoni Creus) és qui menys casos recents ha tingut.

Mapa de la taxa d’incidència dels darrers 7 dies per 100.000 h.
Mapa de la taxa d’incidència dels darrers 7 dies per 100.000 h. | Salut

!--akiadsense-->

Els ABS en verd tenen una incidència inferior a 30 casos positius per cada 100.000 h. El color tendeix a groc a partir dels 30 casos positius per cada 100.000 h, i a vermell a mida que s’acosta a 100 casos positius per cada 100.000 h.. Quan el valor de la incidència supera els 100 casos positius per cada 100.000 h. el color tendeix al violeta.

Taula

!--akiadsense-->

Terrassa F (CAP Terrassa Nord) és qui en aquestes darreres dues setmanes presenta un major incidència de nous casos, tot i que també preocupa la pujada en els darrers set dies a la zona de Terrassa E (CAP Rambla). Terrassa B (CAP Est) i G (CAP Sud), però sobretot el C (CAP Antoni Creus) són qui millor estan controlant els possibles rebrots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa