MónTerrassa
El curs per a monitors de lleure infantil i juvenil serà en format semipresencial
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Joventut i Lleure Infantil, organitza una nova edició del curs per a monitoratge de lleure educatiu, que començarà el 19 de desembre, en format semipresencial. Les inscripcions es van obrir el passat 16 de novembre amb 25 places ofertades, de les quals ja s’han cobert 21. L’oferta s’emmarca en el Pla de Formació en el Lleure de Terrassa, que cada any ofereix formació especialitzada, cursos i tallers en l’àmbit del lleure educatiu a totes les persones que realitzen o volen realitzar activitats amb infants i joves entre 3 i 17 anys.

El passat mes de setembre es va realitzar el curs en format online, però tot i que actualment la normativa no permet la realització de cursos de monitores i monitors en format presencial i que les escoles i la formació impartida poden ser adaptades perfectament a l’entorn digital, el servei de Joventut de l’Ajuntament ha apostat per recuperar part de la presencialitat del curs, sempre i quan la normativa ho permeti, per facilitar el treball del vincle, el treball en grup i les dinàmiques entre l’alumnat de la millor manera possible. No obstant, en cas que la situació sanitària no permeti la realització de les sessions presencials, està previst que el curs també es pugui realitzar totalment en línia.

El curs combinarà activitats presencials (60h), activitats en línia (65h) i pràctiques (160h) i culminarà amb l’elaboració d’una memòria (25h). Serà impartit per l’Escola Lliure El Sol, escola de formació en el lleure reconeguda per la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquesta formació és preparar l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil i capacitar-lo per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d’una organització, per mitjà de l’aplicació de les tècniques específiques d’animació grupal, amb una incidència explícita en l’educació en valors. La superació de les dues etapes del curs, l’etapa lectiva i la de pràctiques, permetrà l’alumnat l’obtenció del diploma i del carnet de monitor/a que expedeix la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Aquelles persones interessades en inscriure’s poden adreçar-se clicant aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa