MónTerrassa
Cs Terrassa vol ajuts municipals per ventilar locals d’oci nocturn, bars i restaurants
  • CA

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha proposat que el consistori creï “una línia de subvencions en el pressupost de 2021 perquè establiments d’oci nocturn, bars i restaurants puguin executar obres de millora en els sistemes de ventilació”. El responsable de Cs ha destacat que la iniciativa també contempla instar a la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i al Ministeri d’Indústria a “impulsar una línia de finançament extraordinari per a facilitar als ajuntaments aquest tipus d’ajudes econòmiques”. El portaveu ha recordat que aquests locals “són els més afectats per les restriccions en aquesta pandèmia” i que a la ciutat “encara continuen tancats 48 locals d’oci nocturn”.

Javier González ha insistit en la importància de “preservar la continuïtat de l’activitat de centenars d’establiments d’hostaleria”, que actualment han d’aplicar mesures com “una important limitació d’aforament i el reforç d’higiene amb motiu de la pandèmia”. De la mateixa forma, “pel bé de la salut pública és primordial continuar contenint les mètriques d’infecció i afavorir les mesures preventives per a combatre la propagació del virus”, ha afegit el portaveu. Segons el regidor, “la majoria d’estudis i científics apunten al fet que els contagis són més freqüents en llocs tancats a través d’aerosols respiratoris, per això cal conscienciar a la població de la importància de seguir amb la mascareta en interiors, encara que sense descuidar la higiene de mans”.

La Proposta de Resolució de la formació taronja que es debatrà en el ple d’aquest mes pretén que “les diferents administracions estableixin línies d’ajudes urgents perquè aquests locals puguin assumir la instal·lació, reforma o actualització dels sistemes de ventilació més apropiats per a garantir la prevenció de la malaltia”, ha conclòs González. La iniciativa està destinada a l’adjudicació d’obres de millora en sistemes de ventilació en establiments que tinguin una superfície màxima de 500 metres quadrats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa