MónTerrassa
Cs Terrassa vol restaurar la placa commemorativa del Mercat

Ciutadans (CS) Terrassa presenta una proposta de resolució al ple municipal del divendres 24 de setembre per a que es restauri la placa commemorativa situada a la façana principal.

La primera pedra es va posar el 4 de juliol de 1904 amb motiu de la Festa Major. Va ésser dissenyat pels arquitectes municipals Antoni Pascual i Carretero i Melcior Vinyals i Muñoz. El contractista va ésser Pere Almirall i Ballbé. És un dels edificis modernistes més emblemàtics de Terrassa. Es caracteritza pel fet de tenir una estructura de ferro, la més gran de la ciutat. Ara això no crida gaire l’atenció, però llavors el ferro només es feia servir com a element decoratiu. Consta de tres naus amb forma de ventall i una superfície de 3.175 metres quadrats. Es va inaugurar el 14 de novembre de 1908.

Mercat de la Independència l'any 1971  | AMAT Fons Francino
Mercat de la Independència l’any 1971 | AMAT Fons Francino

ACORD

Primer– Instar a l’Ajuntament de Terrassa, en el context de les futures obres de restauració de les façanes del Mercat de la Independència, a fer les gestions necessàries per a restaurar la placa commemorativa de la façana principal.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

A la Junta de de Govern Local de 17 de setembre de 2021 es va acordar l’aprovació inicial del Projecte de diagnosi i reparació del mercat de la Independència. Lot1. Estudi bàsic i del projecte executiu per la reparació de les cobertes i les façanes.

El primer projecte té un pressupost de 1.5495.507,90 euros i una execució de set mesos. Es tracta de la primera fase d’una intervenció de més envergadura, recollida en un projecte que s’ha dividit en quatre lots i que té un pressupost global de 4,8 milions d’euros, segons consta en el document de les inversions municipals per l’actual mandat. El primer paquet d’obres aprovat inicialment per l’executiu inclou quatre intervencions a la coberta i a les façanes de l’edifici.

refugi antiaeri del Mercat de la Independència  | CUP
refugi antiaeri del Mercat de la Independència | CUP

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa