MónTerrassa
Cs reclama elaborar un pla director del comerç de Terrassa
  • CA
Els regidors de Ciutadans David Aguinaga i Isabel Martínez
Els regidors de Ciutadans David Aguinaga i Isabel Martínez | Ciutadans

!--akiadsense-->

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha presentat al costat de la regidora Isabel Martínez, una proposta per a “elaborar un Pla Director del Comerç a la ciutat”, amb l’objectiu de “disposar d’un full de ruta de com ha de ser el comerç en els pròxims anys”. Ha recordat que aquest sector “és un pilar bàsic de la vida de la nostra ciutat” i “està patint després de protagonitzar diverses controvèrsies en els últims anys i d’una campanya nadalenca que no ha estat excessivament bona”.

Aguinaga ha aclarit que cal “disposar d’un diagnòstic global de la situació per a conèixer les seves necessitats i afrontar els nous reptes que afronta el comerç local”. Ha avançat que la iniciativa pretén “no seguir amb els plans puntuals i les mesures disperses” que periòdicament s’han anat prenent en el comerç local, sinó “obrir un diàleg amb el sector en el qual participin tots els grups del consistori, les entitats comercials i veïnals, i els agents socials i comercials que tenen molt a dir sobre aquest aspecte”. “Disposar d’una visió conjunta de les característiques i problemes d’aquest àmbit”.

El regidor de Cs ha insistit que “la realitat del món comercial canvia molt ràpidament” i “ara han d’afrontar problemes i reptes com la relació del comerç tradicional amb el comerç electrònic; l’impacte que pot tenir sobre ell la restricció de la mobilitat urbana en la zona de baixes emissions; les modificacions urbanístiques necessàries que cal escometre en el POUM per a, possiblement, adaptar espais comercials a noves activitats; o l’associacionisme en el món del comerç, entre altres”. En aquest sentit, “encara estem en el principi d’aquest mandat i és un bon moment per a dissenyar un pla estratègic que ajudi al comerç”, ja que suposa el 35,52% d’empreses locals i el 21,3% dels treballadors assalariats en el sector terciari. Finalment, Aguinaga ha assenyalat que l’elaboració del pla es faria triant un grup d’experts amb un acord en el marc de la Comissió Informativa de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. L’objectiu seria disposar del pla, que s’impulsaria en col·laboració amb la Taula de Comerç local, en un termini d’un any. La proposta es presentarà a debat en el ple del pròxim divendres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa