MónTerrassa
Cs proposa que Terrassa reconegui el lideratge de les dones el 8M
  • CA

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) de Terrassa ha proposat “la creació d’un reconeixement públic a dones que s’hagin distingit per desenvolupar valors de lideratge en el terreny social, econòmic, esportiu o associatiu de la ciutat”, segons ha explicat la regidora, Isabel Martínez.

La iniciativa, que es presentarà a debat en el pròxim ple, s’emmarcaria en la commemoració del 8 de març i es coordinaria a través de la regidoria de Polítiques de Gènere, que “treballaria amb els agents socials i econòmics per a establir els procediments per a valorar i crear aquesta distinció”, ha aclarit.

Isabel Martínez ha avançat que la proposta planteja “una reflexió sobre el model tradicional de lideratge, en el qual moltes dones han adoptat patrons masculins com a líders o en càrrecs de poder” i “aplicar un nou estil més contemporani que contempli habilitats com el treball en equip, l’eficiència, la visió heurística en la solució de conflictes, la conciliació, la responsabilitat social, la sostenibilitat o l’ètica, entre altres”. “La dona i l’impuls feminista en les societats democràtiques són un motor de canvi i cada vegada els ciutadans valoren més la implicació de les organitzacions públiques i privades en els desafiaments col·lectius”, ha assegurat la regidora. I ha lamentat que “encara són poques les dones que poden posar en pràctica aquestes habilitats que reclama una societat més crítica”, per això el dia Internacional de la Dona i de la Dona Treballadora “és una gran oportunitat per a homenatjar públicament en nom de la ciutat de Terrassa a dones líders en aquests nous valors”. Martínez ha conclòs que “cal no oblidar que aquesta data s’ha convertit en símbol mundial per a recordar la lluita de moltes dones per a millorar les seves condicions de vida”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa