MónTerrassa
Cs proposa més campanyes municipals sobre la prevenció de la Covid en espais interiors
  • CA
Isabel Martínez i Javi González, regidors de Ciutadans a Terrassa

!--akiadsense-->

El portaveu del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, Javier González, ha reclamat que “el consistori posi en marxa noves campanyes informatives per a divulgar les millors pràctiques per a prevenir els contagis de la Covid-19 entre la ciutadania”. Entre les iniciatives destaquen “insistir en l’ús de mascaretes en els llocs interiors en general”, així com “una campanya específica per a hostaleria i restauració per a fomentar la ventilació dels locals i l’ús continuat de mascaretes entre els clients i assegurar així que puguin continuar amb la seva activitat”.

Javier González ha destacat que “la principal recomanació sobre la qual s’ha de posar l’accent per a evitar contagis en aquesta pandèmia és l’ús continuat de mascaretes en els espais tancats”. El responsable de Cs ha admès que “l’Ajuntament de Terrassa ha fet un important esforç d’informació en tota classe de suports des que va començar la pandèmia” i “els terrassencs han demostrat un gran civisme en la present crisi”, però ha reconegut que “els diversos estudis que s’han anat succeint en aquests mesos han anat aportant dades cada vegada més precises sobre els hàbits sanitaris i les vies de contagi del virus”.

González ha explicat que “els científics adverteixen que el risc de contagiar-se de Covid-19 en interiors podria ser vint vegades major que en l’exterior”. A més que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) encara no disposa de proves concloents sobre el tema, diverses universitats i revistes científiques de prestigi “estan arribant al consens que la transmissió per contacte en tocar objectes no és tan significativa com se sospitava inicialment, mentre que la immensa majoria dels contagis es donen per aerosols respiratoris i no per gotícules”, ja que “els aerosols romanen molt més temps en suspensió en l’aire en llocs tancats i poc ventilats com a cases o bars i restaurants”.

El responsable local de Ciutadans ha aclarit que “això no significa que no s’hagi de recomanar mantenir la higiene de mans com a mesura de precaució, però s’aconsella posar el focus en la transmissió aèria per a prevenir la propagació del virus”. És a dir que, davant la sèrie de rebrots que s’estan produint en l’actualitat, “treure’s la mascareta quan estem en reunions amb amics i familiars amb els quals no convivim hauria de ser una excepció i no la norma, perquè la immensa majoria de focus semblen procedir d’aquestes situacions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa