MónTerrassa
Cs insta a demanar subvencions per commemorar Terrassa, Ciutat Europea de l’Esport

El regidor del Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Terrassa, David Aguinaga, ha anunciat que la seva formació demanarà a l’equip de govern que “sol·liciti a la Diputació una subvenció per a dur a terme els actes de commemoració de Terrassa, Ciutat Europea de l’Esport en 2021”. La candidatura del municipi, una iniciativa impulsada per Cs, “és un honor i un privilegi” per a “una ciutat de gran tradició esportiva i amb grans equipaments”, ha afirmat. El regidor ha apuntat que “el govern sembla no ser conscient de la importància de la celebració, perquè no ha buscat suports externs com sí que van fer altres ciutats del nostre entorn en el seu moment”.

David Aguinaga ha recordat que el guardó mereix l’organització d’actes especials, ja que “l’esport és un important factor de cohesió social i un instrument per a la millora de la salut pública”. La Diputació ja va concedir subvencions a altres poblacions de la província com Mollet, Igualada o Sant Cugat del Vallès per a aquest esdeveniment. La iniciativa es presentarà a debat en Junta de Portaveus.

D’altra banda, Ciutadans també portarà al pròxim ple una Proposta de Resolució perquè el consistori aprovi una línia de subvencions per a ajudar a les escoles bressol privades que s’hagin vist afectades per les conseqüències de les restriccions durant la pandèmia de la Covid-19. David Aguinaga ha explicat que a Terrassa hi ha 29 escoles bressol privades (16 d’elles no vinculades a col·legis) amb aproximadament 1.000 alumnes. En 2020, segons el regidor, ja “han tancat cinc centres a causa de la crisi sanitària” i la resta “desenvolupen la seva activitat en condicions difícils sense les ajudes de què disposen els centres municipals”.

Aguinaga ha aclarit que es destinaria “una partida màxima de 40.000 euros” en els pressupostos de 2021, i les dotacions serien d'”un màxim de 2.300 euros per escola bressol”. L’objectiu, segons el representant de Cs, és “pal·liar el problema que les restriccions, el teletreball i la situació econòmica actual han generat en un servei que cobreix una necessitat social d’ajuda a la infància, però també un important problema econòmic de petits empresaris locals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa