La fotògrafa Mireia Comas ha estat posada en llibertat

La fotògrafa Mireia Comas ha estat posada en llibertat | Cristóbal Castro

Aquest dimarts, 13 d’octubre, dues persones membres de Terrassa Sense Murs van ser detingudes per els Mossos d’Esquadra. Una de les detingudes era una dona en situació de vulnerabilitat econòmica, amb un nadó de mesos al càrrec, que va ocupar ara fa un temps una casa per poder-hi viure. La segona persona arrestada era la fotògrafa Mireia Comas. Segons l’entitat va comunicar a través de les xarxes socials, hauria estat “donant suport des de l’exterior de l’immoble”, ubicat al carrer Àngel Guimerà al barri de Can Palet, durant la intervenció policial de desnonament.

El mateix dimarts, pels volts de les nou del vespre, ambdues detingudes van quedar en llibertat amb l’obligació de presentar-se aquest dimecres, de bon matí, al Jutjat de Terrassa. Segons ha explicat Comas a Món Terrassa, la detenció es va produir quan ella es trobava fent el reportatge del desnonament de l’immoble amb l’arribada dels Mossos. Afirma que es va identificar com a fotògrafa però que els Mossos la van detenir igualment. Comas s’enfronta a un any de presó i una multa, ja que se l’acusa d’agressió i atemptat a l’autoritat.

Mireia Comas aquest dimecres abans d'entrar a declarar

Mireia Comas aquest dimecres abans d’entrar a declarar | Cristóbal Castro

La seva detenció ha tingut repercussió en el món del fotoperiodisme amb queixes des de companys de professió com també del Sindicat Imatge UPIFC, del qual l’egarenca n’és afiliada i d’on ha rebut l’assistència legal. També el Sindicat de Peridistes s’ha posicionat en contra de la detenció per ser “una vulneració del dret a la informació”.

Nou comentari