Crida a la prudència i a fer activitats al medi natural de forma segura

Consells i recordatori de les restriccions

Som a les portes de Setmana Santa, un període que tradicionalment és aprofitat per fer escapades i activitats al medi natural. Aquest increment, com és lògic, implica un repunt de la feina dels Bombers de la Generalitat, sobretot del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i dels mitjans aeris que treballen amb els efectius d’aquesta unitat. És per això que els Bombers volen fer una crida a la prudència, recordant un cop més els consells de seguretat per minimitzar els riscos d’accident al medi natural i garantir, d’aquesta manera, unes activitats de lleure sense incidències.

A més, cal recordar que s’han de continuar mantenint i respectant les mesures de seguretat i autoprotecció necessàries per a la contenció de la COVID-19:

– Confinament comarcal de dilluns a diumenge

– La mobilitat per l’interior de Catalunya està limitada a membres de la bombolla mantenint la seva integritat

– No es permet ni entrar ni sortir de Catalunya

– Si surts a fer una activitat a l’aire lliure recorda: Mans, distància i mascareta

Consells de seguretat a la muntanya

Per tal d’evitar possibles accidents és molt important que les persones practiquin activitats al medi natural tinguin consciència de certes mesures preventives, tant en la planificació com durant l’activitat. Així mateix, també és de vital importància la necessitat d’un bon equipament i d’una condició física i psíquica adequada al nivell de l’activitat.

Abans de l’activitat

– PENSEU: Què aneu a fer? Qui fa l’activitat? Quan i on?

– PLANIFIQUEU: Planifiqueu una activitat adaptada al grup. Tingueu presents horaris, recorreguts i desnivells. Consulteu les guies i mapes i la predicció meteorològica. Planifiqueu un pla B per si alguna cosa falla.

– EQUIPEU-VOS: Porteu la roba i el calçat adients. Carregueu la motxilla amb tot el material, aigua i menjar necessari.

– FORMEU-VOS: Formeu-vos en tècniques, materials i assistència sanitària.

– MINIMITZEU RISCOS: El risc zero no existeix, però ens hi podem acostar. Feu-ne una valoració contínua.

Durant la marxa

– Un cop iniciada l’activitat, observeu l’estat del grup, si esteu complint l’horari i si les condicions meteorològiques continuen sent favorables. Si no ho veieu clar, no dubteu en girar cua.

– Fixeu punts de referència en el recorregut, de manera que pugueu orientar-vos.

– Tingueu sempre a punt un mitjà de comunicació amb el 112, telèfon mòbil amb bateria ben carregada o aparells específics de seguretat.

– Hidrateu-vos i alimenteu-vos durant tota la jornada.

Nou comentari