MónTerrassa
Crida a omplir balcons i finestres amb papallones contra la violència masclista

L’alcalde, Jordi Ballart, i la regidora de Polítiques de Gènere, Núria Marín, han presentat aquest dilluns la campanya Terrassa contra les violències masclistes 2020. La ciutat s’adhereix un any més al Dia Internacional per a l’erradicació de la violència envers les dones. Però aquesta serà una campanya diferent, marcada per les limitacions que imposa la normativa en matèria de distanciament social per contenir la pandèmia covid19, per aquest motiu les activitats es realitzaran, majoritàriament, en línia o no requeriran de presència en els espais públics.

El programa presentat és fruit de la col·laboració entre el Servei de Polítiques de Gènere, i diferents serveis municipals amb les entitats i grups de dones que formen la Comissió 8 de Març Activitats organitzades pel Servei de Polítiques de Gènere en col·laboració amb serveis LGTBI+, Ciutadania, Qualitat Democràtica, Capacitats Diverses i associacions, entitats i grups de dones de la Comissió 8 de Març.

Activitats virtuals

El 25 de novembre a les 12 del matí, davant de l’Ajuntament, tindrà lloc un minut de silenci en record de totes les dones i infants que pateixen violència masclista. Es seguirà rigorosament el protocol de distanciament social en compliment de la normativa actual amb motiu de la pandèmia. El mateix dia 25, a partir de les 12h, a través de les xarxes socials es publicarà el vídeo amb la lectura del manifest institucional, que en les anteriors edicions es llegia amb concentracions simultànies a tots els districtes de la ciutat.

Una de les activitats especials d’aquesta edició serà “El batec de les papallones”, que anima a penjar als balcons o finestres una papallona ben grossa per mostrar el teu rebuig contra les violències masclistes i com a símbol de lluita i cant a l’esperança. De la mida i textura que vulguis i feta amb els materials que tinguis. L’elecció de les papallones no és atzarosa, sinó amb motiu dels 60 anys de l’assassinat de les germanes Mirabal, conegudes com a “les papallones” i que al 2018, Isabel Gallardo i d’Itziar Prat (mare de dues nenes assassinades pel seu pare el 2018), van impulsar aquesta iniciativa per conscienciar de la necessitat d’un canvi per deixar enrere per sempre més la violència masclista.

També s’han organitzat tres sessions en línia per difondre els serveis que ofereix el SIAD, a càrrec del seu personal; es farà la presentació del Protocol de Prevenció de la Mutilació Genital Femenina de Terrassa, el 3 de desembre, de 10.30 a 12.30h; i una xerrada online: La violència masclista vers les dones amb diversitat funcional.

Clica aquí per més informació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa