MónTerrassa
El Banc de Sang de Terrassa pateix i reclama més donants
  • CA

El Banc de Sang de Mútua Terrassa pateix mancances aquest estiu. Ahir van entrar 688 donacions i en van sortir 871. Quan passa això durant uns dies les reserves pateixen i es pot arribar a situacions d’alerta.

El banc recorda als ciutadans la importància d’anar a donar sang abans de marxar de vacances, durant el període d’estiu, ja que mantenir les reserves és més difícil a l’haver-hi un canvi d’hàbits, però les necessitats dels hospitals són les mateixes. Recorden que si es viatja fora d’Europa, el temps d’espera per poder tornar a donar és entre 1 i 6 mesos.

Es continua també buscant donants que tinguin entre 18 i 40 anys i estiguin disposats a inscriure’s al REDMO (Registre de Donants de Medul·la Òssia). El procediment és senzill: aprofitant la donació de sang, s’obté un tub més com a mostra de sang, per determinar la compatibilitat amb possibles receptors (la probabilitat és de 4/10.000). En cas que es trobés un receptor, s’avisaria al donant per comprovar el seu estat de salut i procedir a l’extracció de les cèl·lules mare.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa