MónTerrassa
Els cribratges intensius a Terrassa de la segona onada comencen dilluns
La consellera de Salut, Alba Vergés, en la visita al punt de proves per frenar l'expansió del coronavirus
La consellera de Salut, Alba Vergés, en la visita al punt de proves per frenar l’expansió del coronavirus | ACN

!--akiadsense-->

El Departament de Salut ha fet més de 8.000 proves per detectar casos positius de covid-19 en diverses localitats de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, formada pel Vallès Oriental, el Vallès Occidental i el Maresme. Els tests que s’hi estan duent a terme són, en alguns casos, PCR, mentre que en d’altres són d’antígens, que permeten obtenir resultats en 15 minuts. Aquestes proves estan destinades a persones asímptomàtiques però també a persones que han tingut contacte amb casos positius de coronavirus. Des dels centres d’Atenció Primària se’ls deriva als punts de tests habilitats. En cas de resultat positiu, s’avisa la persona perquè s’aïlli.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat a primera hora d’aquest dimarts a la tarda un dels cribratges poblacionals que s’estan fent aquesta setmana, concretament a la Llagosta (Vallès Oriental). Els tests s’estan fent al Centre Cultural, són d’antígens i es fan en persones asimptomàtiques que viuen o treballen a la Llagosta i són majors de 16 anys.

Vergés recorda que l’estratègia de salut pública que s’està duent a terme consisteix en “sortir al carrer a detectar el virus”, de forma preparada “i continuada en el temps, d’abast poblacional per poder arribar a tothom i perquè tothom se senti cridat”. Així, només a la Regió Sanitària Metropolitana Nord, ahir es van iniciar les proves en sis municipis, concretament a Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, la Llagosta i Mollet del Vallès.

A més, avui també s’han iniciat a Rubí i dilluns vinent començaran a Terrassa. En aquestes dues últimes poblacions les proves les fa el personal del Banc de Sang i Teixits.

En alguns casos, com a la Llagosta o Mollet, es convoca a fer les proves a tota la població. En la resta de municipis el cribratge se centra només en una, dues o tres àrees bàsiques de salut.

Els cribratges es fan en espais propis de Salut i en espais cedits pels ajuntaments dels diferents municipis. La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

Dilluns es van fer fins a 1.980 proves PCR, 803 a Can Pantiquet (Mollet); 549 a Sant Jordi (Mollet); 231 a Santa Rosa (Santa Coloma de Gramenet), i 397 a Cal Balsach (Sabadell). Pel que fa a TAR, se’n van fer 667 a la Llagosta, 668 a Llefià Gran Sol (Badalona) i 361 a la Llàntia (Mataró).

Aquest dimarts, fins a les cinc de la tarda s’han fet 227 PCR a Can Pantiquet (Mollet), 346 a Sant Jordi (Mollet), 332 a Santa Rosa (Santa Coloma de Gramenet), 453 a Cal Balsach (Sabadell) i 1.400 a Rubí. Pel que fa a TAR, se n’han fet 602 a la Llagosta; 562 a Llefià Gran Sol (Badalona), 368 a la Llàntia (Mataró) i 118 a la Serra (Sabadell).

Nou comentari

Comparteix