MónTerrassa
Cribratge intensiu contra la Covid a Rubí amb el Consorci Sanitari de Terrassa

El Departament de Salut ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, el Consorci Sanitari de Terrassa i el Banc de Sang i de Teixits, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

Aquesta actuació preventiva es farà del dia 24 al 27 de novembre a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (carrer Aribau, 5). Està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys de la zona que correspon al Centre d’Atenció Primària Anton de Borja, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

La Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler estarà oberta de dimarts a divendres, de les 9.30 h a les 14 h i de les 15.30 h a les 21 h, per fer les proves PCR, que aniran a càrrec de professionals del Banc de Sang I Teixits.

Des del CAP Anton Borja s’enviarà un SMS a les persones candidates a fer-se la prova amb una proposta de data concreta, per tal d’intentar fer el procés més àgil i evitar al màxim possible les cues. Els usuaris d’aquest CAP que no rebin l’SMS, podran acostar-se igualment a la Biblioteca per fer-se la prova. És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit.

Pel que fa als resultats de la PCR, s’enviaran per SMS I es podran consultar a La Meva Salut. Els casos positius seran contactats pel seu equip d’Atenció Primària, que farà el seguiment oportú.

L’Ajuntament de Rubí col·laborarà en la difusió de les proves a través de cartelleria, mitjans corporatius i xarxes socials. L’objectiu és arribar a tota la comunitat per aconseguir la màxima participació possible.

El departament de Salut convida la ciutadania a participar activament en aquestes proves, que es fan per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Cal tenir present que les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària.

Nou comentari

Comparteix