MónTerrassa
Cribatge intensiu contra la COVID-19 a de Ca n’Anglada de Terrassa
  • CA

El Departament de Salut farà proves PCR a la població de més de 16 anys del barri de Ca n’Anglada des d’aquest dimecres, i fins divendres, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. El cribatge es realitzarà al Centre Cívic Montserrat Roig, dimecres, 2 de desembre, dijous, 3 de desembre, i divendres dia 4. Salut ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la COVID-19, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, el Servei de Vigilància Epidemiològica del Vallès, el Banc de Sang i de Teixits i Creu Roja de Terrassa, basada en la intervenció comunitària per poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus.

Des del centre d’atenció primària de la població del barri s’enviarà un SMS a les persones candidates a fer-se la prova amb una proposta de data concreta, per tal d’intentar fer el procés més àgil i evitar al màxim possible les cues. La ciutadania resident al barri que no rebin l’SMS, podran acostar-se igualment a l’equipament per fer-se la prova, sempre que portin la targeta sanitària. El centre cívic estarà obert de 8.30 a 14 h i de 15 a 20.30 h, per fer les proves PCR, que aniran a càrrec de professionals del Banc de Sang i Teixits. Pel que fa als resultats de la prova, s’enviaran per SMS i es podran consultar a l’aplicació La Meva Salut. Els casos positius seran contactats pel seu equip d’atenció primària, que farà el seguiment oportú.

L’Ajuntament de Terrassa informarà la ciutadania d’aquesta acció a través de cartells i de la web municipal i de les xarxes socials institucionals amb l’objectiu d’arribar a tota la comunitat per aconseguir la màxima participació possible. La participació activa de la ciutadania en aquestes accions és important per aconseguir aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que algunes persones no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Així, l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas és vital per frenar la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa