MónTerrassa
Creu Roja sensibilitza de la COVID-19 als joves en parcs i places de Terrassa
  • CA
Dos equips actuaran les nits d'aquest estiu per conscienciar els joves
Dos equips actuaran les nits d’aquest estiu per conscienciar els joves | Creu Roja de Terrassa

!--akiadsense-->

Dos equips de joves informadors formen part del dispositiu que ha desplegat la Creu Roja per encàrrec de la Generalitat de Catalunya a 38 municipis catalans per a dur a terme una acció de sensibilització entre els joves davant la COVID-19 arreu de Catalunya i disminuir el risc de contagi especialment en les trobades d’oci nocturn formals i informals dels joves durant l’estiu. L’objectiu és arribar a sensibilitzar fins a 95.400 joves.

L’acció va engegar a principis d’agost i des de llavors surten cada nit a les 20h per les zones de major afluència fins a la matinada de dilluns a diumenge. Aquesta iniciativa es suma als promotors i promotores de salut que des del mes de maig Creu Roja a Terrassa va desplegar a la ciutat, en un primer moment per a la distribució de mascaretes i posteriorment per a donar consells de prevenció de la covid19 a la ciutadania. Des del mes de juliol aquests promotors difonen la campanya #3M: Correcte ús de la mascareta, Distància social de 1,5 metres i mans netes.

En base de l’experiència d’un projecte similar que Creu Roja Joventut duu a terme des de fa més de 20 anys ens espais d’oci nocturn per informar i sensibilitzar els joves sobre el consum de drogues i alcohol -el projecte Som.nit-, cada nit d’estiu es faran unes 5 accions per població, per arribar a una mitjana de 30 joves. Així, tenint en compte aquestes xifres d’intervenció, es calcula que els 106 equips desplegats arribaran a sensibilitzar 95.400 joves a tot Catalunya.

Quatre persones contractades a Terrassa

En total, s’han contractat a tot Catalunya 212 persones d’entre 18 i 30 joves, majoritàriament amb estudis nivell FP2 o grau, el 65% són dones i el 35% homes. Moltes d’elles provenen dels projectes d’Ocupació de la pròpia Creu Roja, de manera que també s’han inserit persones amb dificultats d’accés al mercat laboral. A més, cada equip serà mixt amb la presència d’uns 800 voluntaris i voluntàries. A Terrassa hi ha 4 persones contractades i 3 persones voluntàries.

La formació prèvia que han rebut el joves informadors/es per a dur aquesta acció de sensibilització consisteix en 4 mòduls formatius relacionats amb el Pla de Salut de la Creu Roja, la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, elements, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensibilització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa