Creu Roja presenta un nou vehicle adaptat per a la Gent Gran
Creu Roja presenta un nou vehicle adaptat per a la Gent Gran | cedida

!--akiadsense-->

Dissabte 21 de desembre a les sis de la tarda, a la plaça de l’Anònima Creu Roja ha presentat el vehicle adaptat que ha adquirit per facilitar la participació de persones grans amb problemes de mobilitat als diversos projectes que desenvolupa l’entitat a Terrassa. Aquest vehicle està adaptat per poder portar una cadira de rodes i té unes dimensions reduïdes que permet ser maniobrat per tot tipus de conductors i conductores. Aquest nou vehicle doncs facilitarà que persones grans que fins ara només podien rebre acompanyaments domiciliaris puguin participar en activitats grupals fora de casa seva.

A Terrassa, com a la resta de Catalunya, trobem una societat amb un alt índex d’envelliment i un índex de sobreenvelliment que indica que cada cop hi ha més persones grans amb problemes de mobilitat i on la seva autonomia personal es cada cop més difícil, des de Creu Roja es duen a terme projectes per millorar la seva autonomia personal com els productes de suport (cadires, caminadors, llits articulats, etc), la Teleassistència Domiciliària i Mòbil, tallers d’estimulació i memòria, etc. Així com també projectes per evitar un fenomen també en creixement com es la solitud no desitjada i per al qual també es realitzen acompanyaments domiciliaris i participació a tallers i espais on les persones grans puguin establir noves relacions.

La presentació del vehicle s’ha realitzat en el marc de la festa de Nadal del voluntariat de la Creu Roja, on el President, Marià Gàllego, ha felicitat el Nadal al voluntariat i ha agraït la tasca que realitzen els més de 700 voluntaris i voluntàries en actiu de l’entitat Creu Roja a Terrassa és la segona seu local amb més voluntariat de l’entitat a Catalunya, només superada per Barcelona ciutat. Aquest gran nombre de persones voluntàries participen a més de 50 projectes de persones grans, dones en dificultat, persones en extrema vulnerabilitat, infància i joves en risc d’exclusió, ocupació, salut, medi ambient i socors, oferint servei a gairebé 14.000 usuaris i usuàries.

Nou comentari