MónTerrassa
Creu Roja inicia l’enviament d’ajuda humanitària a Haití

La Creu Roja a Catalunya inicia aquest dijous, 10 de novembre, l’enviament de 1.000 kits d’higiene a Haití, per donar suport a la població afectada per l’huracà Matthew del passat 27 de setembre. Cada kit està dissenyat per a una mitjana de 5 persones, de manera que es calcula que l’enviament d’ajuda humanitària beneficiarà prop de 5.000 persones.

Aquest enviament d’ajuda humanitària servirà per complementar les accions per facilitar l’accés a l’aigua potable i el sanejament, que la institució humanitària ja estava portant a terme fins ara. Aquestes actuacions s’emmarquen en la resposta humanitària engegada per la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja davant de les greus conseqüències de l’huracà.

L’enviament, que compta amb el suport econòmic dels Ajuntaments de Terrassa, Torroella de Montgrí, Igualada i L’Hospitalet, s’iniciarà el dijous de 10 novembre, a les 10 hores al Magatzem d’ajuda humanitària i emergències de la Creu Roja a Catalunya, situat a La Pobla de Claramunt (l’Anoia). Des d’aquí es carregarà el material als vehicles que el transportaran al Port de Barcelona, des d’on els kits d’higiene seran enviats per via marítima el 16 de novembre fins al Port de Port-au-Prince (Haití). És previst que arribin a Haití d’aquí a 3 setmanes.

Nou comentari

Comparteix