MónTerrassa
Creu Roja busca joguines noves per a més de 1.500 infants de Terrassa
  • CA
ss

!--akiadsense-->

Creu Roja Joventut a Terrassa inicia la 42ª Campanya de Recollida Joguines que s’allargarà del 4 al 28 de desembre, en un acte de presentació al magatzem de regals on han assistit el tinent d’alcalde, Noel Duque, la regidora de salut, Monica Polo, el president de la Creu Roja a Terrassa, Marià Gàllego, i una representació de les empreses col·laboradores de la Campanya de Joguines.

Amb aquesta campanya s’esperen recollir joguines noves per als més de 1.500 infants que l’entitat estima que les seves famílies no podran assumir el cost d’adquirir-les. El principal punt de recollida serà la seu de la Creu Roja a Terrassa, C. Fra Bonaventura Gran, 10 de dilluns a dijous de 8h a 14h i de 15h a 17h, divendres i vigílies de festius de 8h a 14h. Publitesa Comunicació donarà un impuls comunicatiu de la campanya que serà present en diferents formats publicitaris de la ciutat sense cap cost econòmic per a la Creu Roja gràcies a la participació de multitud de col·laboradors com: Publitesacomunicació, Fundación Manuel Lao, Món Terrassa, Diari de Terrassa, Náyade, IMC Toys, Transports Municipals d’Egara, Materials, imatge, comunicació i events, Serafí Industria Gràfica i Ajuntament de Terrassa.

Actualment la campanya està enfocada des d’una doble vessant:

§ D’una banda, fer arribar una joguina amb motiu de la tradicional festa de Reis a aquells infants provinents de famílies que no poden adquirir-ne, donant a conèixer la situació en la que viuen famílies de la nostra ciutat i promovent la implicació de la ciutadania.

§ d’altra banda, reivindicar que les joguines siguin educatives, no bèl·liques, ni sexistes i que es tingui en compte el consum responsable. Aquesta reivindicació no és limita a les joguines que es demanen sinó també per a totes les joguines de tots els infants.

Aquesta campanya promou que els membres de la pròpia comunitat participin en la resolució dels problemes que els envolten, i això contribueix a la constitució d’una societat més solidària i participativa que no es desentén de les mancances del seu entorn.

És per això que es dóna molta importància a la participació d’altres entitats i empreses en la pròpia campanya, organitzant actes de suport o participant, com ho fan moltes escoles i instituts, amb la fórmula de l’aprenentatge servei, on els alumnes participen activament en la campanya, prenent aquesta com una dimensió educativa que els hi confereix un valor afegit molt important.

Per aquest motiu proclamem des de fa anys que una joguina és millor que la indiferència, i per això mateix seguim treballant perquè aquest any seguim essent capaços d’atendre totes les demandes que ens arriben, que seran prop de 1.500 infants. La directora de Creu Roja Joventut, Mariona Perez, convida a fer una reflexió com a societat: “vivim a una societat a la que hi ha infants que no tenen joguines però molts altres en tenen masses. Per jugar no és imprescindible acumular moltes joguines, cal tenir consciència sobre el consum responsable, cal reflexionar del valor de SER per sobre del TENIR. Demanem doncs solidaritat amb els infants que tenen menys però també un consum més responsable de totes les famílies.”​

Què la COVID19 no ens aturi

La situació pandèmica actual ha obligat a adaptar la campanya per tal de minimitzar els riscos i garantir la seguretat tant del voluntariat participant com de les famílies i infants. Totes aquelles accions que ha estat possible es realitzen telefònicament o de manera virtual, com les entrevistes i inscripció de les famílies o les xerrades de sensibilització a escoles i instituts. I s’han hagut de suspendre tots els esdeveniments socials, culturals i esportius de suport a la campanya que implicaven la participació de públic i aglomeracions. Mariona Pérez, directora de Creu Roja Joventut, ha manifestat durant la presentació de la campanya que: “aquest és un any diferent però alhora especial, i agraïm a totes les empreses, entitats i institucions que mantenen el seu compromís amb aquesta campanya i totes aquelles que s’han sumat enguany, molt especialment als esplais diaris de la ciutat que aproparan la campanya encara més als barris”

Actes de suport i punts de recollida

Enguany no es podran realitzar actes de suport a la campanya de joguines que congreguin multitud de persones, per tant es necessari poder comptar amb el màxim de donacions individuals per poder cobrir tota la demanda existent. Per facilitar les donacions de joguines noves s’han habilitat punts de recollida a molts espais de la ciutat, cal destacar la participació de la xarxa d’esplais diaris que participaran enguany com a punts de recollida:

Creu Roja Terrassa (carrer Fra Bonaventura Gran, 10).

Horari: De dilluns a dijous 8 a 14 i de 15 a 17h. Divendres de 8 a 15h.

Abacus Terrassa (carrer de la Font Vella 72, 78).

Horari: De dilluns a dissabte 9:30 a 14 i de 16:30 a 20:30h.

Associació de propietaris/es i veïns/es de Les Fonts (carrer Santa Teresa, 1)

Horari: De dilluns a divendres de 17 a 19h.

Corinto (carretera de Matadepera, 172).

Horari: De 9 a 14 i de 16 a 21h. (Durant el mes de desembre no tanquen al migdia.

Grup d’Esplai la Fàbrica de Can Tusell (Casal Cívic de Can Tusell, C/ Tarragona, 101)

Horari: De dilluns a divendres, de 9.30h a 13.30h

Esplai Can Parellada (carrer d’Amèrica, 17)

Horari: dimarts-dijous de 16-20h.

Centre de Lleure Tu Tries (C/Bartomeu Amat, 44)

Horari: dimecres, dijous, divendres de 10h a 15h.

Esplai Guadalhorce (Casal cívic Can Palet II, C/ Turia 3)

Horario: De dilluns a divendres de 16 a 20h.

Com haurien de ser les joguines?

JOGUINA NOVA​

No creiem que hi hagi infància de primera i infància de segona categoria. A més, no podem garantir que una joguina sigui 100% segur a partir del moment que se li ha tret del seu embolcall original.

​JOGUINA EDUCATIVA​

El joc simbòlic esdevé una representació de la realitat amb la qual l’ infant pot familiaritzar-se amb la realitat social i cultural que l’envolta així com adquirir i desenvolupar habilitats i capacitats afectives, socials, intel·lectuals, creatives, comunicatives i físiques.​

​JOGUINA NO BÈL·LICA​

Per evitar la violència i fomentar la socialització dels infants en una cultura de pau, l’educació en valors i el joc simbòlic esdevenen claus per al creixement i desenvolupament dels infants en aquests valors.​

JOGUINA NO SEXISTA ​

És important que els nens i nenes tinguin accés al mateix tipus de jocs i joguines independentment del seu sexe per a que es familiaritzin amb aspectes de la realitat sense distinció de rol per diferència de gènere.​

JOC COOPERATIU/COL·LECTIU ​

La joguina educativa permet adquirir els valors de respecte i tolerància cap a les persones, les normes i les regles, i potenciar la socialització enfront de l’ individualisme.​

CONSUM RESPONSABLE ​

Per jugar no és imprescindible acumular moltes joguines, amb la qual cosa tenir consciència sobre el consum responsable permet a l’ infant reflexionar del valor de SER per sobre del TENIR.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa