MónTerrassa
El crani humà que ha aparegut a La Mola
Troben un crani humà a La Mola
Troben un crani humà a La Mola | Fotos: Marta Antich

!--akiadsense-->

Dues excursionistes es van topar dimarts a la tarda amb una sorpresa en una de les seves tradicionals excursions a La Mola. La troballa la va anunciar Món Terrassae en exclusiva. Unes restes mig enterrades els van cridar l’atenció: un crani humà, una vèrtebra i d’altres ossos, que en treure’ls, es trencaven amb facilitat. Ara, l’espai s’ha tapat, a l’espera d’una decisió sobre què es fa.

La troballa la van fer en una de les feixes de l’antic monestir benedictí de Sant Llorenç. Les dues noies van trucar els Mossos d’Esquadra per comunicar-los-ho. Tres agents de la patrulla de Muntanya s’hi van presentar i van fer una primera ullada. Aquest matí, fonts dels Mossos han explicat a Món Terrassa que ja s’han fet les comprovacions, i efectivament són restes humanes antigues i ara les està analitzant el metge forense. No hi ha indicis de criminalitat.

Per la zona, podria tractar-se d’un lloc d’enterrament dels monjos que durant segles van ocupar el monestir. Però només és una hipotesi. És possible que es localitzin més ossos, perquè els descoberts estaven a pocs centímetres de la superfície.

Troben un crani humà a La Mola

!--akiadsense-->

Antropomorfa?

El misteri no es resoldrà fins que hi hagi una excavació arqueológica. Fonts consultades per Món Terrassa comenten que tant podrien ser restes dels segles XI-XII lligades al cenobi i a la seva comunitat -petita- com a algun dels masovers que va reconvertir l’edifici en casa-masia quan van marxar els monjos i datarse en el XVII-XVIII.

No sembla possible que algú ho hagués portat des d’un altre lloc. No tindria massa sentit. Sembla descartable també, que les restes haguessin estat arrossegades des d’un altre punt amb els moviments de terres.

Fins que no es fagi un estudi més profund de la zona i de les restes, no es podran confirmar o descartar les diverses hipòtesis que s’han fet.

Troben un crani humà a La Mola

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa