La sisena onada de la Covid-19 sembla que no tingui aturador. L’impacte de la variant òmicron ha fet disparar tots els indicadors i el risc de rebrot ja s’enfila fins els 5.500 punts a Terrassa, quan a partir de 100 punts ja es considera molt alt. Aquesta és una xifra que no s’havia vist mai encara des de l’inici de la pandèmia, segons dades del Departament de Salut actualitzades a dia 13 de gener, i s’espera que en propers dies augmenti encara més.

Aquest rècord també ve acompanyat d’un altre nou record de nous positius registrats en un dia: el 10 de gener es van registrar 1.336 nous contagis, la xifra més alta de positius en tal sols un dia des de l’inici de la pandèmia. La situació és crítica si es compara en el mes passat, quan la sisena onada amenaçava la ciutat: fa aproximadament un més -la setmana del 12 al 18 de desembre de 2021- es van registrar 1.330 contagis a la setmana, i ara, es registra aquesta mateixa xifra en tan sols un dia. Aquesta darrera setmana -del 4 al 10 de gener- s’han registrat gairebé 6.000 nous contagis (5.994 en total) i la taxa de reproducció es manté en 1,17, quan a partir d’1 significa que l’epidèmia creix.

Al l’igual que la resta d’indicadors, el número de pacients ingressats als centres hospitalaris també creix. Segons informa el Consorci Sanitari de Terrassa, aquest divendres hi ha 69 pacients ingressats a l’Hospital de Terrassa, dels quals 3 es troben a l’UCI. A l’Hospital Sant Llàtzer els pacients son 3, i 3 més es troben en hospitalització domiciliària. Per altra banda, MútuaTerrassa informa que hi ha un total de 75 pacients ingressats per Covid, dels quals 11 es troben a la UCI. A més a més, hi ha 5 pacients a la Unitat de Semicrítics i 3 en hospitalització a domicili. Pel que fa a les defuncions, Terrassa ja supera els 600 morts.

Nou comentari