MónTerrassa
Els contagis per Covid augmenten mentre disminueixen els ingressos

Els nous contagis per Covid-19 a Terrassa continuen augmentant sense fre, contràriament a l’evolució del nombre de pacients ingressats pel virus, que es troben en davallada. Tant els nous contagis com els d’ingressos van augmentar exponencialment després de Setmana Santa, i actualment, el nombre de pacients ingressats s’ha estabilitzat mentre que els nous positius continuen pujant encara més.

Segons l’últim balanç del Departament de Salut actualitzat a dia 25 d’abril de 2022, aquesta darrera setmana – del 19 al 25 d’abril- s’han detectat un total de 314 nous positius, quan la setmana anterior se’n van registrar 212. Això significa que, aquesta última setmana, s’han detectat 45 nous contagis al dia de mitjana. En total, ja son 75.625 els terrassencs i terrassenques que han passat el virus des de l’inici de la pandèmia.

Però no només han augmentat els nous contagis, sinó que també ho ha fet el risc de rebrot i la velocitat de reproducció. Actualment el risc de rebrot es troba a 327 punts, mentre que la setmana passada es trobava a 181, el que es tradueix en que l’indicador s’ha disparat fins a gairebé duplicar la xifra. Pel que fa la velocitat de reproducció, actualment es troba a 1’43, mentre que la setmana passada es trobava a 0’88. Quan aquesta xifra sobrepassa l’1, significa que l’epidèmia creix. 

Però a diferència de la resta dels indicadors en augment, el nombre de pacients ingressats per Covid-19 als centres hospitalaris ha disminuït. A principis d’abril, els ingressos voltaven la vintena. Durant les vacances de Setmana Santa van augmentar fins a situar-se a la trentena, i posteriorment, van pujar fins a superar els 40 ingressos. Però actualment, a data 28 d’abril, han tornat a baixar i hi ha 27 pacients ingressats, 14 menys que fa una setmana, quan n’hi havia 41.

Pel que fa les defuncions, aquesta setmana se n’han registrat 3 noves, el que augmenta el nombre de mort pel virus des de l’inici de la pandèmia a 685.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa