MónTerrassa
El Consorci Sanitari de Terrassa incorpora dietistes a l’atenció primària
  • CA

El Consorci Sanitari de Terrassa ha comunicat la incorporació de dues professionals de la dietètica i nutrició en els equips d’atenció primària. L’anunci arriba aprofitant el Dia Mundial de l’Obesitat, que se celebra aquest divendres, 4 de març, i amb l’objectiu de “promoure un estil de vida més saludable entre la població”. Com? Doncs proporcionant eines als usuaris perquè puguin aprendre a gestionar la seva alimentació “d’una forma respectuosa amb les seves necessitats”.

Des del departament de Salut s’ha fet una aposta per a la introducció d’aquesta nova figura de dietista-nutricionista als centres d’atenció primària del país, ja que es considera que l’alimentació té un paper transcendental en la salut de les persones i en la seva qualitat de vida, i que cal fer-hi major incidència des de l’atenció primària. A Terrassa, des del Consorci Sanitari es durà a terme un Programa per a la promoció d’una alimentació saludable i la prevenció i abordatge de malalties, i per fer-ho s’ha optat per incorporar dues noves professionals, Clara Bretxa i Cintia Aneas. Donaran cobertura als equips de primària -d’una manera col·laborativa i multidisciplinar- tant de a població de Terrassa-Matadepera com de Rubí-Castellbisbal, sumant-se als diferents programes en què treballa l’atenció primària i comunitària, i ajudant a educar i promoure una bona alimentació.

Clara Bretxa, dietista i nutricionista que s’incorpora al Consorci Sanitari de Terrassa | CST

1 de cada 3 nens té sobrepès

Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) de l’any 2020, es calcula que la meitat de la població adulta i un de cada tres nens presenten sobrepès o obesitat. L’excés de pes està relacionat amb altres malalties, com per exemple: diabetis tipus II, hipertensió arterial, hipercolesterolèmia, etc. Des del CST subratllen que “avui dia sabem que l’obesitat és una malaltia multifactorial que es veu afectada per diversos factors lligats a l’estil de vida. Entre aquests factors destaquen: la manca de coneixement sobre la composició dels aliments i el seu efecte al cos, un entorn laboral i social que promou el sedentarisme, els cànons de bellesa irreals i la pressió estètica a què està sotmesa tota la població. D’altra banda, existeixen uns determinants socials de salut que també hi contribueixen com són el nivell socioeconòmic, nivell d’estudis, gènere, etc”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ma.del Mar a març 04, 2022 | 21:19
    Ma.del Mar març 04, 2022 | 21:19
    Buenas noches,lo veo muy bien ,ya que cuidarse en la alimentación es muy importante para salud Saludos cordiales

Respon a Ma.del Mar Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa