El Consorci Sanitari de Terrassa ha organitzat la 56a Jornada COT

!--akiadsense-->

El Consorci Sanitari de Terrassa ha organitzat la 56a Jornada de Serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatològica (COT) on han participat més de 100 professionals de 16 hospitals d’arreu de Catalunya. Durant la primera part de la jornada s’han presentat casos clínics sobre complicacions de diferents tipus de fractures, ja sigui en pacient d’edat avançada o jove. També s’han descrit casos relacionats amb patologies d’ espatlla i colze així com ús de la tecnologia 3D per luxacions d’espatlla.

En la segona part, s’han exposat cassos relacionats amb artroplàstia i artritis de genoll, luxacions traumàtiques de maluc i rotulianes i fractures periprotèsiques.

A través de la Jornada, s’ofereix un espai per que els metges residents de l’especialitat dels diferents centres agafin experiència en fer comunicacions científiques, una de les parts imprescindibles de la seva formació mèdica. Les presentacions sobre cassos clínics permeten debatre i actualitzar els coneixements sobre les diferents possibilitats terapèutiques. Finalment, s’han presentat el Registre d’Artroplàsties d’Espatlla de Catalunya.

La Unitat d’Espatlla del CST, juntament amb l’Hospital de Mar i l’Hospital Clínic participen en el protocol que ha de servir de base pel nou Registre d’artroplàsties (pròtesi) d’Espatlla de Catalunya. Actualment ja existeix el Registre relatiu a Maluc i Genoll.

En relació al servei de COT del Consorci Sanitari de Terrassa, el passat 2018 es van donar 2.340 altes quirúrgiques, un 50% més de les que es van donar el 2010 la, qual cosa fa augmentar la qualitat de vida dels ciutadans i millorar la llista d’espera dels pacients.

Nou comentari