MónTerrassa
El Consorci de Residus ofereix a les escoles una proposta en 3D
  • CA

Les activitats de sensibilització als centres educatius que ofereix el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental inclouen aquest any dues noves propostes per explicar el recorregut dels residus i els efectes del plàstic. Aquestes activitats s’afegeixen a les que ja s’oferien i també repeteix l’exitós Escape Room sobre els residus que podran fer els centres que no el fessin el curs passat. Les inscripcions han començat aquesta setmana a través de la pàgina web del Consorci www.residusvalles.cat/educacioambiental.

El president del Consorci, Nil López, ha afirmat que “seguirem insistint en la sensibilització i educació ambiental, consolidant i repensant les activitats que s’ofereixen des del Consorci. Enguany iniciem el curs escolar amb noves activitats que ens permeten abordar diferents problemàtiques i incidir en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, afrontant la gestió ambiental des de les generacions de futur, amb un treball conjunt amb els centres educatius i les administracions”.

Una de les noves activitats és una visita virtual al Centre de Tractament de Residus amb ulleres 3D amb l’activitat “No reciclar en realitat virtual”. Amb unes ulleres de realitat virtual, l’alumnat farà una visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental en 360 graus. L’objectiu és remarcar la importància d’una bona classificació dels residus a la llar.L’altre novetat és l’oferiment als centres educatius de l’exposició “Un planeta plastificat”, on es fa un recorregut per l’origen, ús i la importància de limitar el plàstic i l’alumnat ha de respondre un petit test.

Després de l’èxit assolit amb l’activitat de l’Escape Room sobre els residus, el curs vinent es torna a oferir aquesta activitat, en la qual es prioritzaran les peticions d’escoles que encara no l’hagin acollit. A més es mantenen la resta d’activitats com la visita al Centre de Tractament de Residus, la Deixalleria Mòbil a l’escola, les activitats de compostatge o la pràctica de laboratori a la Planta de Can Barba, entre d’altres.

El curs passat va significar un important salt en la participació d’alumnat a les activitats del Programa d’Educació Ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Gràcies a l’èxit de l’Escape Room sobre els residus, es va arribar als 17.654 alumnes i les 623 activitats realitzades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa