MónTerrassa
El conseller qualifica de “fake” el traspàs de Rodalies
  • CA

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha assegurat que “fa temps” que tenen “esborranys d’un eventual contracte” per a Rodalies que hauria d’incloure “clàusules de qualitat” per “garantir que l’operador compleix les exigències de servei”. En una piulada, i després que dimarts el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, anunciés que s’està treballant en un contracte, Calvet ha insistit que “sense les inversions i sense la transferència dels diners, no hi ha contracte amb Renfe o amb qui sigui que valgui, ni per 15 ni per mig any”. En aquest sentit, Calvet ha dit que ara no pot exigir qualitat de servei a Renfe i que amb Ferrocarrils de la Generalitat té “alternatives de qualitat contrastada”. En un acte dimarts a Lleida, Gavín, com ha fet Calvet, va qualificar de “fake” el traspàs acordat fa deu anys perquè “no s’ha arribat a complir mai, no s’han traspassat els diners i no es va firmar un contracte de serveis”.

Gavín va remarcar que dels 4.000 milions previstos en el pla d’inversions que acompanyava el traspàs, l’Estat només n’ha executat un 14%. Tot i això, Gavín va destacar el clima positiu d’entesa amb els responsables del Ministeri de Transports i va apuntar que “hi ha condicions perquè, si hi ha voluntat política, el traspàs es pugui fer en un període curt de temps”.

El secretari d’Infraestructures va explicar que la culminació del traspàs de Rodalies haurà de suposar la signatura d’un nou contracte de serveis que Govern i Ministeri estan negociant, conveni que ha de recollir la transferència de diners a la Generalitat, un pla d’inversions i el calendari que comprometi l’Estat a executar-les. A la vegada, Gavín va ressaltar que la Generalitat està preparant un contracte “adequat” per a Renfe de fins a quinze anys de servei per tal que l’operadora pugui amortitzar la compra de nous trens per a Rodalies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa