MónTerrassa
El Consell dels infants i joves de Terrassa enceta un nou curs
  • CA

Un videoclip de rap o un curtmetratge són algunes de les activitats que els nens i nenes del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència de Terrassa (CMIAT) estan acabant de completar. Són dos dels projectes emmarcats dins del curs passat i que es preveu que es puguin presentar en el plenari que tindrà lloc el pròxim 20 de novembre. El videoclip de la cançó “No tenim un planeta de recanvi”, que s’està acabant d’editar, ha estat creat pels representants dels districtes 3 i 7 amb l’ajuda del raper terrassenc Mohi Lee. Per la seva banda, el curtmetratge amb el racisme com a eix vertebrador ha estat elaborat pels infants del Districte 6, i després de fer les dues sessions d’assaig, es gravarà aquest pròxim dissabte.

El plenari d’inici del nou curs 2021-22 es farà el 20 de novembre, coincidint amb el Dia Universal dels Drets dels Infants. En aquest acte, que tindrà lloc a l’Auditori Municipal a les 11 h, la regidora d’Infància i Adolescència, Ona Martínez, traslladarà al consell les propostes del Govern Municipal sobre temes a tractar durant el curs 2021-22. Prèviament, al llarg d’aquest mes de novembre, tindran lloc les reunions individualitzades per districtes dels “amics i amigues del CMIAT”, un òrgan que compta amb la participació de 140 infants i adolescents escollits aquest mateix curs.

En aquesta primera ronda de trobades, les dinamitzadores del consell faran un repàs del funcionament de l’òrgan, dinàmiques de treball, calendari, etc. Davant la situació sanitària actual, les sessions que es realitzaran a cada districte es faran, fins a final de curs, de manera telemàtica, com ja es van fer l’any passat. Si la situació millorés, el govern no descarta poder reprendre la presencialitat en algunes trobades dins d’algun equipament municipal apropiat.

La regidora Ona Martínez, s’ha mostrat “il·lusionada per l’inici d’un nou cicle de treball d’un òrgan que ha demostrat ser molt valuós per a la ciutat, no només per les aportacions que fa, per les idees que ens fan arribar, sinó també, i potser més important, perquè és una escola de participació i de civisme. Els infants i adolescents que passen pel Consell incorporen a la seva trajectòria vital una experiència clau per valorar la importància de participar, de voler incidir en la ciutat i en la societat. És tota una lliçó de responsabilitat i d’empoderament que indubtablement fa dels amics i amigues del Consell millors ciutadans i ciutadanes”.

Tancament del curs 2020-21 del Consell de la Infància i l’Adolescència de Terrassa | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa