MónTerrassa
El Consell Comarcal incorpora a 11 persones en situació d’atur
  • CA

Avui han començat a treballar al Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVOC) onze persones que fins ara estaven en situació d’atur. Aquesta incorporació s’ha fet en el marc del programa Treball i Formació de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu afavorir la contractació de persones en situació d’atur amb l’objectiu que puguin adquirir una experiència laboral i competències professionals a través de la formació, facilitant així una posterior inserció al mercat de treball. El programa està cofinançat pel Fons social Europeu.

Les 11 persones seleccionades són dels municipis de Badia del Vallès, Castellar del Vallès, Rubí, Matadepera, Vacarisses, Viladecavalls, Montcada i Reixac, Palau-Solità i Plegamans i Castellbisbal. Els contractes tenen una durada d’un any i incorporen també un total de 60 hores de formació en temes transversals. Les persones contractades treballaran en diferents serveis del Consell Comarcal del Vallès Occidental, i al llarg de la seva estada realitzaran dues accions formatives transversals de formació per l’ocupació.

Concretament, l’any 2022 s’adreça a dones en situació d’atur inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades, persones més grans de 45 anys, persones més grans de 52 anys i persones aturades de llarga durada. Les persones que han estat contractades faran funcions de reforç i suport a accions de millora de procediments i serveis des de l’àmbit administratiu (3 persones), funcions tècniques específiques en àmbits especialitzats (6 persones), tasques de manteniment i millora d’edificis i instal·lacions (1 persona), funcions de reforç i suport a accions de difusió i sensibilització en malbaratament alimentari (1 persona).

Programa Treball i Formació

El programa Treball i Formació està adreçat a persones aturades, inscrites a l’oficina de treball de la Generalitat de Catalunya que no estan cobrant cap prestació ni subsidi per desocupació.  Adreçat prioritàriament a persones majors de 45 anys, o bé a persones beneficiàries de la Renda Mínima de Inserció, segons la convocatòria, està basat en la contractació per part del Consell Comarcal del Vallès Occidental durant un període de 6 a 12 mesos per al desenvolupament de diferents projectes comarcals que s’executen en diferents Ajuntaments de la comarca o en el propi Consell. El període de contractació va acompanyat d’una formació que varia segons la convocatòria i el perfil professional de les persones participants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa