MónTerrassa
Consell Comarcal i Creu Roja distribueixen 500 lots d’aliment sec a famílies vulnerables
  • CA

Un total de 500 famílies dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials reben lots d’aliment sec gràcies a una nova acció conjunta entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’entitat Creu Roja. La distribució es fa als municipis de Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

La distribució dels lots es fa en col·laboració amb Creu Roja amb la qual es signa una addenda al conveni vigent amb l’entitat per tal de poder portar a terme l’actuació. L’import destinat als lot d’aliments és de 28.660’50 euros. Dijous a la tarda, el Ple comarcal va ratificar la modificació de crèdit que fa possible aquesta acció,

Pròrroga del Pla de Polítiques de gènere

En un altre ordre de coses, el Ple va aprovar la Pròrroga del II Pla de Polítiques de gènere del Consell Comarcal 2016-2019 fins el 30 de juny de 2021 per tal de poder desenvolupar les accions previstes en el marc dels Contractes programes amb la Generalitat i donar cobertura als municipis adherits: Castellbisbal, Matadepera, Polinyà, Sant Llorenç Savall i Vacarisses.

Aquest Pla dona cobertura als municipis de la comarca que es vulguin adherir el Pla de Polítiques de Gènere Comarcal i ofereix serveis concrets als municipis de la comarca en matèria d’Igualtat de Gènere i violències masclistes. El 31 de desembre de 2019 aquest Pla va vèncer i s’està duent a terme la seva avaluació per elaborar el Pla de Polítiques de Gènere 2021-24, coincidint amb el nou Pla estratègic de polítiques de dones del Govern de la Generalitat que també es publicarà el 2021.

Conveni amb el Consorci per a la Gestió de Residus

El Ple del Consell Comarcal també va aprovar ahir el Conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, relatiu a l’encàrrec de gestió per a la realització d’activitats de caràcter material i tècnic.

Per una recuperació verda

El Ple Comarcal també va aprovar la moció dels partits polítics de l’equip de govern comarcal (PSC-Junts i En Comú Guanyem) per l’adhesió a la declaració de la xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat per una recuperació verda. Aquesta declaració marca les línies d’actuació que seran la base del Pacte Comarcal per a la transició ecològica previst en el Pla de Reconstrucció del Vallès Occidental davant la pandèmia de la Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa