MónTerrassa
El Consell Comarcal consolida el 2019 el Vallès com a destí de turisme esportiu
Trobada del sector turístic del Vallès Occidental
Trobada del sector turístic del Vallès Occidental | CCVO

!--akiadsense-->

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha acollit la trobada anual del sector públic i privat de turisme del Vallès Occidental. A la trobada hi han assistit representants municipals, empresaris, universitats, productors i restauradors i ha comptat amb la participació de la consellera delegada de Turisme del Consell Comarcal, Meritxell Lluís, i del Diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper. Durant l’acte s’ha fet balanç de la feina feta durant el 2018 i s’ha presentat el Pla d’Acció 2019, un cop el Consell Comarcal ha assumit les polítiques de promoció i difusió turística de la comarca. També s’han lliurat les acreditacions dels programes Compromís per la Sostenibilitat Biosphere i Punts d’informació Turística Comarcal.

Durant el 2019,el Consell Comarcal treballarà per consolidar les estratègiques que té definides: el turisme esportiu, turisme de reunions i el turisme de proximitat, així com els diferents programes que gaudeixen de continuïtat com el Compromís per la Sostenibilitat Biosphere, el Punts d’informació Turística, el projecte Xarxa Productes de la Terra, etc.

Pel que fa al Turisme esportiu, aquest any començarà la segona fase diagnosi de Camins Esportius al Vallès centrats, aquest 2019, en el tram nord del Riu Ripoll i la Riera de Sant Cugat. La consellera comarcal Meritxell Lluís ha explicat que “durant el 2018 s’ha aconseguit visualitzar la comarca com a una destinació turística especialitzada en turisme esportiu, amb capacitat i expertesa per acollir esdeveniments de caire internacional”. El treball realitzat amb els agents del territori ha consistit en l’organització de jornades de treball, l’elaboració d’una diagnosi de sector que han donat com a resultat un manual professional de turisme esportiu de la comarca i una guia per a l’elaboració de productes turístics esportius.

En l’àmbit del Turisme de negocis, aquest any es volen oferir nous productes, tant a les persones que visiten la comarca i s’allotgen als hotels vallesans, com als comercialitzadors que necessiten de nous espais singulars per a la realització de les reunions dels seus clients.

Durant el 2019 també es vol segmentar l’oferta de turisme de proximitat de la comarca amb l’objectiu d’adequar aquesta oferta a la demanda. Així, es desenvoluparan dos projectes, un de turisme de proximitat familiar, amb la idea d’obtenir productes turístics adequats per a aquest segment, i un altre de Turisme de proximitat escolar, per acostar i facilitar als centres educatius l’accés a les propostes de la comarca i estructurar-les de manera atractiva i pràctica.

Una nova línia de treball per aquest any serà el Turisme industrial. El Vallès Occidental ha estat un testimoni excepcional del procés d’industrialització del nostre país i la seva potenciació pot convertir-se en un eix vertebrador del turisme per tota la comarca. Es realitzarà una diagnosi dels recursos patrimonials, analitzant de l’estat de conservació en què es troben i de la seva potencialitat turística per tenir una base solida que ens permeti la programació d’accions futures.

En el marc del Turisme Gastronòmic aquest any 2019 es presentarà el treball de recuperació de varietats locals que té entre els seus objectius principals, la voluntat de preservar la memòria històrica del patrimoni agroalimentari de la comarca.

El diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper, ha explicat que “molts pocs llocs d’Europa i del m ón tenen l’oportunitat de, en una hora, estar a Barcelona, a la Costa Daurada, a la Costa Brava, al Montseny … El Vallès Occidental és privilegiat: a 20 minuts de Barcelona i del seu potencial de màrqueting però alhora a la falda d’un Parc Natural, a prop de les platges i fins i tot del Pirineu”.

Han rebut el distintiu de compromís per la Biosphere, 20 empreses de la comarca, dels municipis de Terrassa, Sabadell, Cerdanyola del Vallès, Castellar del Vallès, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Castellbisbal, Vacarisses i Matadepera. Aquest és un distintiu internacional que acredita la gestió responsable i sostenible que realitzen les empreses i serveis turístics de la comarca. L’objectiu d’aquest distintiu és fomentar les bones practiques en gestió sostenible i turisme responsable, entre les empreses i serveis turístics del Vallès Occidental.

Les empreses guardonades són:

Empresa / Entitat

Municipi

Alberg de Sant Oleguer

Sabadell

Àrea de lleure del Torrent de l’Escaiola

Matadepera

Àrea de lleure Les Arenes

Castellar del Vallès

Arqueolític

Terrassa

CIMA

Terrassa

Emocions

Terrassa

ESPAI CULTURA Fundació Sabadell 1859

Sabadell

ESPAI NATURA,Fundació Sabadell 1859

Sabadell

Hotel QGAT Suites & Events

Sant Cugat del Vallès

Hotel Terrassa Park

Terrassa

Hotel. Don Cándido

Terrassa

La Muntada – Aula de natura

Sant Llorenç Savall

Museu Art Cerdanyola

Cerdanyola del Vallès

Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC)

Terrassa

Oficina de Turisme de Terrassa

Terrassa

Rossinyol nou

Sant Llorenç Savall

rte. Can Campanyà

Castellbisbal

rte. Can Vinyers

Matadepera

Rte. La Mola

Matadepera

Rte. La Pastora

Vacarisses

En el transcurs de l’acte també s’han lliurat 16 establiments de la comarca com a Punts d’informació Turística, als municipis de Castellbisbal, Matadepera, Sant Quirze del Vallès, Rellinars, Terrassa, Vacarisses, Sant Llorenç Savall, Sabadell, Sentmenat i Rubí.

Els Punts d’informació turística de la comarca formen una xarxa entitats, equipaments i serveis turístics, tant públics com privats, que realitzen un servei d’atenció al públic mitjançant un programa formatiu es proporcionen eines per informar, orientar i acompanyar al turista/visitant en la seva estada i d’aquesta manera millorar la qualitat de la informació turística que s’ofereix en el territori. Les empreses guardonades són:

Empresa / Entitat

Sector

Municipi

ApartHotel Attica 21 Vallès

allotjament

Sabadell

La Muntada – Aula de natura

altres

Sant Llorenç Savall

Biblioteca El Castell

biblioteca

Vacarisses

Biblioteca Mestre Martí Tauler

biblioteca

Rubí

Biblioteca Safareigs

biblioteca

Sabadell

Biblioteca Frederic Alfonso Orfila

biblioteca

Sentmenat

El Casal de Vacarisses

restaurant

Vacarisses

Hotel Don Cándido

allotjament

Terrassa

Hotel Terrassa Park

allotjament

Terrassa

Masia Casajoana

allotjament

Rellinars

Oficina d’Atenció al Ciutadà

administració

Sant Quirze del Vallès

Oficina d’Atenció al Ciutadà

administració

Sentmenat

Oficina de Turisme de Terrassa

administració

Terrassa

Rte. Cal Pupinet

restaurant

Castellbisbal

Rte. Can Vinyers

restaurant

Matadepera

Rte. La Pastora

restaurant

Vacarisses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa