MónTerrassa
El confinament va disparar les trucades a la línia d’atenció per violència masclista
  • CA

Les dades de violència contra les dones del segon trimestre de 2020, disponibles en un nou informe de l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental, constaten que el primer confinament va suposar un increment de la necessitat de suport a les dones per afrontar situacions de violència masclista. És molt rellevant l’increment de trucades fetes a la línia 900 900 120 d’atenció contra la violència masclista, que van créixer un 140% respecte les dades del mateix període de l’any anterior. En concret es va passar de les 199 del segon trimestre de 2019 a les 479 durant el mateix període de 2020.

Tot i així, durant el 2n trimestre de l’any –que inclou els mesos de confinament-, les denúncies presentades al Vallès Occidental es van reduir en un 6,8% (-32) respecte del primer trimestre del 2020 i en un 9% respecte al 2n trimestre del 2019 (-43). Aquesta disminució del nombre de denúncies segueix el patró de la província de Barcelona (-6,3%) i Catalunya (-6,6%). Al conjunt d’Espanya la disminució ha estat menys intensa (-4,4%). Tot i així es segueix amb una dada d’aproximadament 5 denúncies diàries a la comarca, tancant el segon trimestre amb 437 denúncies presentades.

La consellera de Drets Socials, Miriam Casaramona, ha constatat que “davant noves situacions de nous confinaments volem ajudar les dones a poder demanar ajuda i també recordar la necessitat que el seu entorn social pugui fer una tasca de suport i seguiment”. “Sabem que són situacions en les quals les dones troben més impossibilitat de denunciar i de comunicar el que estan vivint a casa. També sabem que augmenten les hores de convivència amb el presumpte agressor. Per tot plegat, hem de posar totes les eines al nostre abast per facilitar aquesta comunicació”.

En el conjunt de la comarca, durant el segon trimestre de 2020 es van registrar 484 delictes, la major part dels quals van ser per lesions lleus (73,6%). De les 82 ordres de protecció iniciades durant el segon trimestre se’n van denegar el 43,9%. A la comarca, la proporció d’ordres de protecció denegades és inferior que a la província de Barcelona (57,3%) i a Catalunya (50,8%), però notablement superior que al conjunt de l’Estat (28,6%). El nombre d’ordres de protecció iniciades s’ha reduït trimestralment en un 16,3%, registrant la xifra més baixa des del primer trimestre de 2013.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa