MónTerrassa
El Concurs Piula recull 38 treballs de joves del Vallès Occidental
  • CA

El concurs “Piula contra la violència masclista” ha rebut un total de 38 treballs de joves del Vallès Occidental, amb l’objectiu de fomentar entre el jovent la lluita envers les violències masclistes. Aquesta setmana, coincidint amb la commemoració del Dia de la Dona, ha finalitzat el termini de presentació de treballs de la 9a edició del concurs, iniciat el 25 de novembre de 2021. Els 38 treballs s’han presentat per part de centres educatius i entitats juvenils i feministes de la comarca. Fins el 25 de març està obert el període de votació popular.

Les persones participants havien detenir entre 12 i 29 anys i crear una obra multimèdia, artística o musical que expressi un missatge per unes relacions igualitàries i lliures de violències masclistes. En aquest sentit, s’han presentat 7 obres multimèdia, 3 obres musicals i 29 obres d’art visuals. En total han participat 161 persones de les quals 72 són noies i 49 nois.

Totes les obres es poden veure a la pàgina web del Piula, on es troben ordenades per les diferents categories de participació.

A més dels criteris de valoració del jurat, s’ha creat una modalitat de vot popular a Instagram on es premiarà l’opció més votada per la ciutadania. La votació popular ja està oberta i es pot votar fins el 25 de març a través d’aquest formulari.

Els centres educatius i equipaments per a joves de la comarca també han acollit accions puntuals de sensibilització i informació de recursos de diversitat sexual i identitat de gènere, així com atenció a les violències masclistes. S’han realitzat diferents tallers als instituts de la comarca i altres centres educatius o equipaments per a joves en favor de les relacions igualitàries i lliures de violències masclistes. Els tallers estan inclosos a la Guia d’Activitats educatives del Consell Comarcal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa