MónTerrassa
Concurs de construcció de coets, amb un ou com a passatger

La seu de l’associació europea d’estudiants d’enginyeria aeronàutica EUROAVIA a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’associació UPC Space Programme organitzen a Terrassa l’International Rocketry Workshop, un concurs universitari de construcció de coets en què participaran 20 estudiants procedents d’Alemanya, Egipte, Espanya, Itàlia, Portugal i Romania, els dies 26, 27 i 28 de juliol.

Aquest concurs vol fomentar l’enginy dels participants plantejant-los el repte de construir un coet, en només 36 hores, amb el material que els proporcionarà l’organització del concurs. Per construir-lo, disposaran de diversos tubs de cartró per al fuselatge, ogives de plàstic, fusta de balsa per a les aletes i un petit motor de combustible sòlid d’alta potència tipus G. A més, els participants podran crear peces noves, dissenyades durant les 36 hores de què disposen, que podran imprimir en 3D al Fablab Terrassa de l’ESEIAAT, com ara els components que subjecten l’electrònica del coet i el motor. Els coets, a més, portaran un passatger molt fràgil: un ou, que segons les bases del concurs, ha d’arribar sa i estalvi a terra.

El tret de sortida per començar a construir els coets es donarà el dia 26 de juliol a les 3 de la tarda i l’hauran de tenir acabat el dia 27 a les 24 hores. El llançament dels coets tindrà lloc el dia 28 de juliol a les instal·lacions del club de modelisme espacial Spain Rocketry, a Alcolea de Cinca (Osca). Aquest serà el moment de comprovar l’efectivitat dels treballs i els dissenys. El coet guanyador serà el que més s’apropi a l’alçada objectiu que s’hagi marcat. La velocitat de descens i l’estat en què quedi el coet i l’ou quan arribi a terra també puntuaran.

Nou comentari

Comparteix