MónTerrassa
Els Comuns demanen la reobertura total dels CAP i consultoris
  • CA

El Parlament ha aprovat aquest divendres una proposta de resolució del Grup Parlamentari Catalunya En Comú Podem en què es demana “reobrir tots els CAP i consultoris locals i recuperar-ne els horaris d’atenció previs a la crisi COVID”. El text de la resolució també insta al Govern de la Generalitat a reobrir, de forma immediata, el Consultori de Viladecavalls en el seu horari habitual i amb el personal necessari i el restabliment de les Urgències i l’atenció Sexual i Reproductiva al CAP La Florida de Santa Perpètua de Mogoda.

Tots els grups de la cambra han votat a favor de la resolució excepte els grups del Govern, Junts per Catalunya i ERC, que s’han abstingut, amb lo qual ha quedat aprovada per majoria.

La Proposta de Resolució aprovada també demana atendre la urgent necessitat de renovació d’infraestructura i equipaments dels Centres d’Atenció Primària i presentar un pla per atreure professionals per treballar a l’atenció primària de les zones rurals.

Els Comuns del Vallès “seguiran plantejant iniciatives parlamentàries per a recuperar els horaris, serveis i professionals necessaris a l’Atenció Primària de totes les localitats del Vallès”. Per al portaveu comarcal, Carles Rodríguez, l’aprovació de la resolució “és una bona notícia que ha de venir acompanyada d’una acció decidida per part de la Generalitat per a destinar més recursos econòmics a l’Atenció Primària”. A parer seu, “és inconcebible que en plena crisi sanitària s’estiguin retallant horaris i hores de professionals a l’atenció de proximitat”. Alhora, els Comuns fan una crida a la ciutadania a participar dels moviments en defensa de la Salut Pública de la comarca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa