MónTerrassa
Es començen a retirar els sediments de la riera del Palau
  • CA

Aquesta setmana han començat els treballs per retirar els sediments que hi ha a la riera del Palau, a l’alçada de l’avinguda de l’Abat Marcet, i facilitar així l’evacuació de l’aigua de pluja perquè, en cas d’aiguats importants, no pugui vessar i circular per l’avinguda de Josep Tarradellas. Els treballs van a càrrec de l’empresa Bigas Grup S.L., el termini d’execució és de nou setmanes i el pressupost d’adjudicació és de 112.073,5 euros.

Els treballs consisteixen, principalment, a retirar els sediments que hi ha sobre el revestiment de formigó existent aigües amunt del pont de l’Abat Marcet, així com els que hi ha aigües avall. L’aigua que circula per la riera del Palau, al tram del barri del Poble Nou, es ralentitza quan arriba a la zona del transvasament, entre les avingudes de l’Abat Marcet i de Josep Tarradellas, perquè el pendent és més petit i fa que els sediments que transporta es quedin a la llera. Aquest fet, juntament amb els aterraments, ha provocat que els sediments hagin crescut en gruix i extensió, provocant una disminució de la capacitat hidràulica de la llera.

Durant els treballs també es prendran les dades necessàries per a conèixer l’estat en què es troben les estructures del transvasament que estan soterrades per avaluar, així, la necessitat o no de fer actuacions posteriors. Aquesta intervenció és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Terrassa i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i va ser designada, juntament amb altres de retirada de vegetació que ja s’han fet o bé s’estan executant, per minimitzar el risc d’inundacions a les rieres de les Arenes i del Palau.

Reunió amb l’ACA

A la darrera reunió que van mantenir representants de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i de l’Ajuntament, celebrada a finals de novembre a Barcelona, es van tractar les actuacions necessàries de reposició d’estructures d’endegament malmeses a la riera del Palau aigües avall dels jutjats. També es va avançar en els compromisos mutus per formalitzar un nou conveni de col·laboració per a promoure i executar noves actuacions a la riera de les Arenes, especialment destinades a la millora de l’endegament de la riera, en el tram comprès entre els ponts de Sant Llorenç i de Navarra.

En aquesta trobada els representants municipals van exposar a l’ACA els procediments que l’Ajuntament vol seguir per definir els projectes de les rieres i van demanar la seva col·laboració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa