MónTerrassa
Comencen les obres d’urbanització als carrers de l’Estadi Olímpic
  • CA

Ja han començat les obres d’urbanització als carrers del voltant de l’Estadi Olímpic de Terrassa, en motiu de la celebració de la Copa del Món Femenina d’Hoquei Terrassa 2022. Concretament es tracta de la vorera nord de l’avinguda Abat Marcet i de la vorera sud del carrer dels Voluntaris (ambdós trams entre el carrer de les Campiones Olímpiques i el carrer del Jocs Olímpics), on s’ampliarà l’espai verd i s’actuarà en el manteniment de l’espai públic. El pressupost total de l’actuació és de 391.910,54€ i l’empresa adjudicatària és Hercal. Les obres tenen una durada prevista de dos mesos.

En el primer tram, localitzat a l’avinguda de l’Abat Marcet, es repassarà el paviment de panot existent i es milloraran els escocells que ja hi ha al carrer. Es crearà una zona d’espais verds més gran a l’àmplia vorera, noves zones verdes amb paviment permeable i es recuperarà el verd ja existent (gespa i arbres) convertint-ho en una única zona.

Per realitzar el traspàs entre la vorera i l’espai verd existent, es crearan unes zones amb alta densitat d’arbustiva i unes zones d’estada fetes amb paviment de llambordes amb junta verda. Les zones arbustives tindran topografia per tal de facilitar la recollida d’aigües. En aquest espai es col·locaran bancs a l’ombra dels arbres existents i també algun element de mobiliari urbà, tipus hamaca, a la zona de gespa. Pel que fa a la tanca metàl·lica existent, es desplaçarà més al nord, just en el canvi de paviment, i es refarà una porta de tancament metàl·lic a un dels accessos a l’Estadi.

En el segon tram, al carrer dels Voluntaris, es repassarà el paviment de panot existent. També es modificarà la vorera per tal de crear noves zones verdes amb paviment permeable. El projecte també contempla una intervenció a l’actual aparcament adossat a aquest vial. En aquest àmbit es millorarà el paviment i també s’endreçarà l’espai, creant nous límits adaptats a les necessitat actuals del funcionament de l’àrea olímpica. A més, es crearan noves places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.

Es mantindran alguns dels arbres existents i se’n plantaran de nous per aportar més zona verda. Segons informa l’Ajuntament, les arrels dels pins ocupen molt espai al voltant de l’arbre i per tant, s’han dissenyat uns escocells molt amples amb una protecció per poder contenir terra i així a la vegada poder plantar arbustiva. En aquest àmbit es preveu la plantació d’arbustiva i quatre espècies d’arbres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa