MónTerrassa
Comencen a circular enquestes sobre resultats electorals a Terrassa
  • CA

Queda poc menys d’un any perquè se celebrin les eleccions municipals, i alguns partits han començat a preguntar a la ciutadania de Terrassa què votarà. Són les primeres enquestes, la primera mirada. Un parell ja circulen pels passadissos de l’Ajuntament. Més que avançar resultats, el que fan és mostrar les tendències actuals, cosa que permet iniciar estratègies. I què diuen? Pel que ha pogut esbrinar Món Terrassa, ara per ara no sembla que el panorama hagi de canviar massa respecte a l’actual. El partit de l’alcalde Jordi Ballart es manté al capdavant de la classificació. El 26 de maig de 2019, la formació de nova fornada va guanyar els comicis en registrar 27.970 vots, amb un 29,28% del total de persones que van exercir el seu dret a votar. Va ser una revolució, un terrabastall que ningú es podia imaginar.

TxT , coneguda i consolidada

Tot per Terrassa va aconseguir 10 regidors, i es va acostar als 11. Avui, febrer de 2022, TxT és una formació coneguda i consolidada i les primeres enquestes situen els resultats el 2023 en paràmetres semblants. Un regidor amunt, un avall. En disposició de repetir el pacte de govern bipartit amb una ERC-Més renovada i rejovenida amb l’adéu dels dos pilars de l’última dècada, Isaac Albert i Carles Caballero, i l’entrada de la jove de 29 anys Ona Martínez. Els líders republicans van rebutjar fins a tres vegades les propostes del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) per posar un republicà a l’alcaldia, amb el suport de la patronal Cecot. Isaac Albert sempre va dir no i ha estat lleial a Ballart i l’home fort de l’equip de govern municipal. Què passarà en el nou escenari és tota una incògnita. I caldrà veure si la nova Esquerra es manté en la mateixa línia. En el pacte actual s’hi ha trobat molt còmoda. Les enquestes indiquen que ERC-Mes pot romandre igual, amb cinc regidors, i fins i tot guanyar el sisè. Amb aquests resultats no faria el “sorpaso” al PSC, que voltaria els set regidors que va obtenir el 2019. En una de les enquestes clava resultats i en l’altra apareix una lleu tendència a l’alça. I sí, sumant amb altres forces podria recuperar l’alcaldia que va ostentar durant 40 anys. Eva Candela, diputada i regidora serà, amb tota seguretat, la candidata. Per primer cop els socialistes tindran una dona com a cap de cartell.

Els petits també juguen la partida

Els quarts en discòrdia són Junts per Terrassa i Ciutadans. JxT repetiria els dos regidors de 2019, mentre que la formació taronja desapareixeria del mapa, un camí que segueix a totes les eleccions que s’han fet a l’estat darrerament. Caldrà veure qui encapçala la candidatura de Junts, l’actual portaveu Meritxell Lluís o Montse Caupena. En el camp de la dreta unionista, apareixen tres regidors a repartir. I aquí surten el Partit Popular (PP), que pot retornar a la sala de plens, i VOX, que entraria per primer cop. Tot està molt ajustat. I el repartiment de cadires entre els grans també dependrà dels petits, com la CUP, que de moment no arriba als vots necessaris per aconseguir representació. Tot el model pot canviar en funció del que facin el comuns i tot el seu entorn. Si tot l’entramat presenta una única candidatura no hi ha dubtes que tindrà regidors. Si van un altre cop separats, un altre cop es quedaran a les portes de l’Ajuntament per partida doble.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa